VijestiRegijaMercator preuzeo prve četiri Konzumove trgovine u Sarajevu

Mercator preuzeo prve četiri Konzumove trgovine u Sarajevu

U četvrtak, 7. rujna Mercator je preuzeo prve četiri trgovine u Sarajevu, potvrdio je za Faktor direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić.

“Kao što je poznato, Mercator će preuzeti ukupno 83 trgovine. Sada je samo tehničko pitanje tog procesa”, kazao je Bagić.

Paralelno s procesom predaje trgovina Mercatoru, Konzum vodi pregovore s dobavljačima u BiH o isplati duga. Trenutno je u BiH oko 1.100 firmi koje potražuju novac od Konzuma.

Na održanom sastanku s dobavljačima iz RS-a, predstavnici Konzuma su ponudili izmirenje dugovanja u 48 rata. Pitali smo Bagića da li je to model kojeg će ponuditi svim tvrtkama u BiH.

“Ono što ćemo ponuditi je da dio duga izmirimo odmah, a dio u ratama uz pripadajuću kamatu. O uvjetima vraćanja duga ćemo razgovarati sa svakim dobavljačem pojedinačno”, izjavio je Bagić, piše Faktor.

Prema njegovim riječima, novac koji će biti uplaćen iz Hrvatske u obliku dokapitalizacije Konzuma, u iznosu od blizu 30 milijuna KM, trebao bi uskoro stići u BiH, ali nije mogao precizirati datum kada će se to i dogoditi.

Odluku o uplati ovog novca donijelo je Vijeće povjerilaca Agrokora u Hrvatskoj, na sastanku održanom 31. kolovoza. Ovaj novac će biti isplaćen iz kredita kojeg će dobiti Agrokor za vraćanje svojih dugova, u iznosu od oko 950 milijuna maraka. (SEEbiz)

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...