Mercator širi poslovanje na bugarskom tržištu

Slovenski trgovački lanac Mercator širi poslovanje u Bugarskoj otvaranjem nove trgovine velikog formata u Sofiji, a u  iduća dva mjeseca otvaraju se nova prodajna mjesta u gradovima Varna i Stara Zagora, izvijestili su danas iz Mercatora.

Nove će prodavaonice u Bugarskoj biti otvorene pod brendom Roda koji Mercator već koristi na tržištima Srbije i Crne Gore.

Glavne značajke robne marke Roda niske su cijene, široka i raznolika ponuda proizvoda prilagođena potrebama i željama kupaca u svim državama poslovanja, te partnerstvo s lokalnim proizvođačima. Mercator nastoji lokalnim proizvođačima pružiti priliku za prodaju svojih proizvoda, kako na bugarskom, tako i na drugim tržištima gdje posluje, kaže se u priopćenju.

„Nastavljamo s razvojem poslovanja u Bugarskoj otvaranjem prve Roda megatrgovine u Sofiji 27. listopada 2010. Uložili smo više od 4 milijuna eura, što je samo dio ukupne investicije koju planiramo za Bugarsku do kraja godine, a koja će iznositi više od 10 milijuna eura. Planiramo nastaviti s ulaganjima i u godinama koje slijede, a cilj nam je postizanje tržišnog udjela od 3% do kraja 2012.”, izjavio je  glavni izvršni direktor Mercator Bugarska, Branko Micič.

Prethodni članakPoslovni Salon 2010: Uzlet ili pad?
Sljedeći članakKerum će graditi četiri nova trgovačka centra