VijestiRegijaMercatoru odobreno preuzimanje Franca marketa

Mercatoru odobreno preuzimanje Franca marketa

Tvrtka Mercator-CG, u sklopu koje posluju Idea marketi, dobila je pozitivan odgovor tamošnje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZK) na zahtjev za suglasnost za kupnju Franca marketa.

Iako su neke najave postojale i prije godinu dana, nijedna kompanija to tada nije službeno potvrdila. U Francuskoj su tada čak demantirali prodaju trgovina Mercatoru i dodali da su impresionirani pažnjom.

Još početkom godine vlasnik Supermarketa Franca, Sead Franca, koji je potvrdio da Mercatorov interes za njihove trgovine postoji i zbog toga zatražio mišljenje AZK, rekao je za Pobjedu da ništa nije definitivno.

Lanac Supermarketa Franca sastoji se od 69 trgovina i pokriva gotovo sve crnogorske općine. Najviše je trgovina u Podgorici (13), Budvi (osam) i Bijelom Polju (sedam). Tvrtka je osnovana u sklopu Mesne industrije Meso promet koja je s radom započela 1990. godine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...