Mesna industrija Braća Pivac dobila je potvrdu uvođenja i primjene sustava upravljanja u skladu s normom International Featured Standard (IFS) Food Verzija 6, jednim od najcjenjenijih i međunarodno priznatih trgovačkih standarda za kvalitetu i sigurnost hrane

Certificiranje je provedeno u trima pogonima smještenima u Vrgorcu i Zavojanama, koji su se tako pridružili proizvodnim pogonima tvrtki PPK, Vajda i Dalmesso, članicama Grupacije Pivac, koji već otprije posjeduju ovaj važan certifikat.

“Certifikat IFS Food važna je potvrda naše pripadnosti svjetskoj zajednici prehrambenih industrija koje slijede najstroža pravila u proizvodnji u cilju jamstva najviše kvalitete svojim potrošačima. U svim našim poslovnim aktivnostima sigurnost naših kupaca uvijek nam je bila na prvom mjestu. U skladu s tim nastavit ćemo i dalje sa značajnim ulaganjima u tom području i kontinuiranim radom na optimizaciji naših proizvodnih procesa”, izjavio je direktor proizvodnje Mesne industrije Braća Pivac dipl. ing. preh. teh. Darko Markotić.

IFS Food dodjeljuje se tvrtkama koje osiguravaju visoku razinu transparentnosti, kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane kroz cjelokupan lanac proizvodnje i isporuke robe.

Analiza se temelji na trima kategorijama – sustavu upravljanja sigurnošću hrane, dobroj proizvođačkoj i trgovačkoj praksi te primjeni sustava HACCP usmjerenog na osiguravanje zdravstvene ispravnosti i sigurnosti namirnica.

Certifikacijski audit u pogonu Mesne industrije Braća Pivac u Zavojanama i dvama pogonima u Vrgorcu proveden je od 8. do 10. veljače od strane ovlaštene certifikacijske kuće, nakon čega je utvrđeno da su cjelokupni procesi proizvodnje i prerade crvenog i bijelog mesa, peradi i mesnih proizvoda u skladu s visokom razinom zahtjeva definiranom u normi IFS Food Verzija 6.

Mesna industrija Braća Pivac jedna je od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj, a njihova tradicija duga 65 godina seže do 1952. godine kad su u Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori otac Ante i sin Milenko Pivac otvorili svoj prvi službeni mesarski obrt zasnovan na tradiciji obrade i sušenja mesa.

Danas je brend Pivac sinonim za vrhunske suhomesnate delicije, zasnovane na pažljivo čuvanim receptima prenošenim s generacije na generaciju, s domaćim pršutom, pancetom i kraškim vratom kao najprepoznatljivijim i najznačajnijim proizvodima. Osim na policama velikih trgovačkih lanaca, Pivac svoje proizvode nudi i kroz više od 270 vlastitih mesnica i maloprodajnih trgovina diljem Hrvatske.

Uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice Grupacije Pivac su i PPK karlovačka mesna industrija, čakovečka Vajda i Dalmesso iz Klisa, a s više od 1.180 zaposlenika u Mesnoj industriji Braća Pivac i preko 2.000 u Grupaciji Pivac jedna su od najrespektabilnijih i najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe.

Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, MIB Pivac u svojoj proizvodnji primjenjuje sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001.