Metro testirao sigurnost svojih proizvoda namijenjenih djeci

logo-sigurni-proizvodiTrgovački lanac Metro Cash & Carry u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” ispitao je kompletnu zdravstvenu ispravnost 70 različitih proizvoda namijenjenih djeci prema “Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti predmeta široke potrošnje” te “Pravilniku o sigurnosti igračaka”, izvijestili su danas iz Metroa.

Svi proizvodi koji su se pokazali potpuno zdravstveno ispravnim, kaže se, prema spomenutim pravilnicima sudjelovat će u promociji “Sigurni proizvodi za sigurno dijete” i biti dostupni po posebno sniženim cijenama do 14. rujna 2011. godine.

Kupci će tijekom promocije te u budućnosti ove proizvode u Metro Cash & Carryju prepoznati po posebnim oznakama “Sigurni proizvodi za sigurno dijete”.

U akciji je ispitana šarolika lepeza raznih proizvoda s kojima djeca svakodnevno dolaze u kontakt – pisaći pribor, gumice, šiljila, voštane i uljne pastele, plastelin, dječji kompleti donjeg rublja, ručnici, jastučnice, četkice i paste za zube.

U Zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, ovisno o vrsti proizvoda, ispitana je prisutnost tvari koje zdravstveno mogu biti štetne, količina otpuštenih metala te nedopuštena prisutnost aromatskih amina koje možemo pronaći u bojilima. Kod zubnih pasti ispitani su i mikrobiološki parametri, prisutnost bakterija, kvasca i plijesni koji također moraju biti u propisanim granicama.

“U skladu s vlastitim načelima odgovornosti prema kupcima, Metro Cash & Carry od početka poslovanja u Hrvatskoj primjenjuje vlastiti sustav upravljanja sigurnošću hrane i neprehrambenih proizvoda te tako kontinuirano podiže razinu svoje usluge. Ulaganje u vlastitu kvalitetu je krajem 2007. godine rezultiralo primanjem certifikata ISO 22000 za prehrambene proizvode od strane vodeće svjetske certifikacijske kuće SGS”, ističe se u priopćenju.

Pogledajte letak.

Prethodni članakFructal sirupi Vas nagrađuju
Sljedeći članakOTP od Podravke traži 11,58 milijuna eura razlike u cijeni dionica