VijestiSvijetMetro: Više nego utrostručena neto dobit

Metro: Više nego utrostručena neto dobit

Metro Grupa ovu fiskalnu godinu zaključuje s dobitkom, pri čemu su im pomogli restrukturiranje i poboljšanja u njihovoj poslovnoj diviziji Media-Saturn.

Čisti dobitak iz poslovanja njemačkog trgovca krajem je fiskalne godine (do kraja listopada) iznosio 127 milijuna eura, nakon što su prošle godine zabilježili gubitak od 35 milijuna eura, javlja Wall Street Journal.

Tvrtka je priopćila da je odličnim rezultatima mnogo doprinijela jedinica trgovina s elektronikom Media-Saturn. Metro je naveo da su u zadnjem kvartalu fiskalne godine prihodi od prodaje dosegnuli 15,1 milijardu eura, a za cijelu godinu iznose 63 milijarde eura.

Metro je odustao od planova o prodaji kćerinskih trgovina Galeria Kaufhof, a zatim su počeli pregovori s austrijskim investitorom i vlasnikom Karstadta, Renéom Benkom.

Kao i kod većine ostalih tvrtki iz Eurozone, na zaradu Metroa utjecalo je mijenjanje valutnih tečajeva, prvenstveno oscilacije vrijednosti rublje. Poslovanje Metroa s formatom Cash & Carry tvrtki je donijelo 28% cjelokupnog godišnjeg dobitka prije kamata i poreza, sudeći prema istraživanju instituta Warburg.

U fiskalnoj godini 2014./15. tvrtka očekuje blago povećanje dobitka, koje bi, prema njihovim riječima, donijela promjena  poslovnog modela. (SEEbiz)

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...