Nakon završenog procesa edukacije internih auditora, usklađivanja dokumenata i procedura sa zahtjevima Halal norme te završene provjere i certificiranja, koje je obavio Centar za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, Mirni Rovinj danas je dodijeljen certifikat Halal čime je ova tvrtka svrstana u red onih koje zadovoljavaju visoke norme HALAL kvalitete, izvijestili su iz rovinjske tvrtke.

Halal certifikat u ime Mirne, iz ruku izaslanika muftije Esada ef. Jukana, glavnog imama iz Pule, primila je Jadranka Šatorović, rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete.

Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete, osvrnuo se na potencijale halal tržišta ističući kako je potrebna sinkronizirana zajednička akcija svih gospodarskih čimbenika kako bismo se značajnije uključili u tokove ovog najbrže rastućeg tržišta na svijetu.

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti. Halal standard počiva na preventivno-proaktivnoj metodi te je kompatibilan s međunarodnim standardima upravljanja kvalitetom (ISO, HACCP i drugi).

Uz danas dobiveni Halal certifikat Mirna je nositelj i drugih međunarodnih standarda kvalitete – ISO, HACCP i IFS.

Halal certifikat nije tek vjerski dokument već potvrda internacionalne snage koja svjedoči da je proizvod koji sadrži Halal znak podvrgnut najstrožem nadzoru koji istodobno pokriva sve aktualne svjetske norme u pogledu zdravstveno-sanitarne sigurnosti i kakvoće.

Karakteristike Halal proizvoda, pa tako i od sada proizvoda rovinjske Mirne, jesu  prisutnost u svim prehrambenim navikama, prihvatljivost za sve životne dobi i pripadnike drugih vjera, a zdravstvena ispravnost proizvoda te prisutnost na svim područjima svijeta kao i dodatna kontrola koja jamči sigurnost kvalitete, ističe se u priopćenju Mirne Rovinj.