Iz Mirne Rovinj danas su objavili da je drugostupanjska komisija Ministarstva financija odbila njihovu žalbu na rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe, ali i poručili da će tvrtka ipak nastaviti s proizvodnjom te da će Uprava Mirne i tvrtka Geneza “svakako naći rješenje za budućnost tvrtke sukladno zakonskim mogućnostima”.

“Stalan rast proizvodnje, nova zapošljavanja i izvrsni poslovni rezultati na žalost nisu dovoljna referenca da se da zeleno svjetlo za bolju budućnost ove hrvatske tvrtke”, navodi se u priopćenju u kojem iz Mirne izvještavaju o odbijanju žalbe na rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe.

Iz rovinjske tvrtke ističu i kako je dosadašnji rast ukupnih i prihoda od prodaje, koji su u odnosu na 2011. godinu lani porasli za više od 40 posto, na 61,2 milijuna kuna, nastavljen i u prvom kvartalu ove godine.

Mirna je u prvom tromjesečju ove godine poslovne prihode povećala s prošlogodišnjih 12,8 milijuna na 20,8 milijuna kuna ili za 61,9 posto. Prihodi od prodaje pritom su povećani za 71 posto, na 20,1 milijun kuna, dok dobit iz prvog kvartala iznosi 188 tisuća kuna i za 417,3 posto je viša nego u istom razdoblju prošle godine, navode iz Mirne.

“Trudom svih djelatnika Mirne, Geneze koja ovdje vodi krizni management i Uprave Mirne unaprijeđena je proizvodnja i stečena kvalitetnija pozicija na tržištu, što je rezultiralo povećanjem proizvodnje temeljem stvorenih povećanih zahtjeva tržišta. Stoga je u tijeku zapošljavanje 20 novih djelatnika u proizvodnji, što nakon 70 novozaposlenih krajem listopada 2013. godine čini ukupno 270 radnika”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da su zahtjevi za proizvodima Mirne u porastu, što prate i poslovni rezultati te da “nema razloga da se jedna zdrava poslovna priča, ne računajući dubioze iz prošlosti koje svakako trebaju riješiti mjerodavne institucije, ne nastavi i dalje”.

Financijska agencije je, naime, krajem ožujka donijela rješenje kojim se, zbog isteka roka, obustavlja predstečajna nagodba nad Mirnom te je predala prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, o kojem će odlučivati nadležni trgovački sud.  (Business.hr / Hina)