grupna-fotografija-sa-dodijeleNa nedavno održanoj Oracle Open World konferenciji u San Franciscu, mStartu je dodijeljena nagrada Oracle Sustainability Innovation Award.

Ova nagrada se dodjeljuje partnerima i klijentima koji zaštitu okoliša prepoznaju kao jedan od važnih prioriteta u poslovanju. Ovogodišnji dobitnici nagrada predstavili su jedinstvene načine kako smanjiti troškove i poboljšati poslovnu učinkovitost korištenjem inovativnih Oracleovih tehnologija.

“mStart kao dio Agrokor koncerna aktivno sudjeluje u smanjenju štetnih utjecaja na okoliš i već duže vrijeme koristi Oracleova tehnološka rješenja koja doprinose zaštiti okoliša, a time i optimizaciji troškova. Ovo smatramo važnim doprinosom mStart-a u unapređenju ukupne razine održivog razvoja u poslovanju naših partnera, ali i nas kao kompanije”, tom prigodom je izjavio Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta.

U svrhu reduciranja potrošnje i bolje iskoristivosti električne energije mStart već duže vrijeme koristi Oracle proizvode. “Real Application Cluster” je Oracleov proizvod koji omogućuje uštedu električne energije, smanjenje troškova hlađenja i štednju prostora. “Advanced compression” smanjuje prostor za pohranu podataka i time štedi energiju, dok “Oracle VM” konsolidira servere i smanjuje potrošnju energije.

“Oracle Retail Demand Forecasting” i “Oracle Retail Replenishment Optimization” koriste se u maloprodaji i imaju veliki utjecaj na učinkovitost Supply Chaina kroz smanjenje troškova prijevoza i emisije CO2, a učinkovito korištenje zaliha smanjuje otpad. Korištenjem svih navedenih rješenja mStart aktivno provodi svoju predanost društvenoj odgovornosti i doprinosi unapređenju poslovanja, zaštiti okoliša i održivom razvoju.

mStart je poslovno-tehnološka tvrtka, specijalizirana za pružanje usluga informatizacije i optimizacije poslovnih procesa. Zapošljava 230 stručnjaka, sa znanjem i iskustvom u implementaciji i podršci najnaprednijih svjetskih programskih rješenja, kao i sistemske i komunikacijske infrastrukture.

Stručnjaci mStarta temeljito poznaju poslovne procese u srednjim i velikim tvrtkama u različitim djelatnostima, a posebno u poljoprivredi, proizvodnji, maloprodaji, veleprodaji, distribuciji, e-commerceu, platnom prometu, uslužnim i drugim djelatnostima.

josip-pojatina-stariji-specijalist-za-razvoj-poslovnih-aplikacija-u-mstartu-peuzima-nagradumStart ima partnerske odnose i certifikate s vodećim globalnim tvrtkama, no potpuno je neovisan o vendorima i u mogućnosti uvijek svojim korisnicima predložiti najbolja rješenja za njihove poslovne potrebe. Poslovni procesi usklađeni su s relevantnim međunarodnim normama: ISO 27001 za upravljanje informacijskom sigurnošću i PCIDSS za sigurnost transakcija kartičnih plaćanja.

Sjedište tvrtke je u Zagrebu, a poslovni timovi mStarta nalaze se i u Beogradu, Nišu, Sarajevu i Ljubljani, s kojima se pokrivaju potrebe cjelokupnog tržišta Adria regije.