Hrvatska gospodarska komora 4. put za redom organizira zajednički nastup hrvatskih tvrtki na međunarodnom sajmu prehrambene industrije ANUGA koji će se održati u njemačkom Kölnu od 5. do 9. listopada ove godine, priopćeno je putem internetskih stranica HGK.

Podsjećaju pritom kako će Republika Hrvatska na sajmu ANUGA 2013 po prvi put nastupiti kao punopravna članica Europske unije.

Međunarodni sajam prehrambene industrije ANUGA koji se svake dvije godine održava u Kölnu u Njemačkoj potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijeloga svijeta.

Sajam ANUGA 2011 okupio je 6596 izlagača iz 100 zemalja na ukupnoj izložbenoj površini od 284.000 m2. Na sajmu je sudjelovalo više od 155.000 stručnih posjetitelja iz 180 zemalja.

Na ovogodišnjem sajmu ANUGA na zajedničkom štandu površine 159 m2 smještenom u Paviljonu 11.3 predstavit će se 14 hrvatskih izlagača: Podravka, Gavrilović, Pan Pek, Derma, Paška sirana, Sirana Gligora, Zigante tartufi, Stella Mediterranea, Paprenjak, PIP, Hermes International, Eko Vrelo, Dupin i Mygros.