U povodu otvorenja Lidl je donirao splitsku podružnicu Centra za autizam

Diskontni trgovački lanac Lidl otvorio je danas na splitskom Spinutu svoju treću trgovinu u Splitu, čime je proširio svoju mrežu koja sada broji ukupno deset trgovina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i 85 trgovina u Hrvatskoj.

Trgovinu na Spinutu svečano su otvorili voditeljica trgovine Maja Roguljić i direktor Lidlovog logističko-distributivnog centra Perušić Radostin Roussev–Peine.

Lidlova nova trgovina nalazi se u sklopu novoizgrađene poslovno-stambene zgrade, proteže se na 1559 m2, a kupcima i posjetiteljima na raspolaganju su 42 parkirna mjesta u podzemnoj garaži. U novoj prodavaonici zaposleno je 15 djelatnika pa Lidl u Splitu sada zapošljava više od 50 ljudi u svoje tri trgovine.

Inače, prva splitska trgovina otvorena je 2007. godine na Splitu 3, a druga 2009. godine u Lori. Iz Lidla ističu kako se njihov asortiman sastoji od gotovo 50% domaćih proizvoda i svakodnevno svježeg mesa, voća, povrća i pekarskih proizvoda.

Gosti otvorenja nove prodavaonice i prvi kupci posebno su se razveselili sniženjima, besplatnoj kavi i krafnama. Druženje se nastavilo u prostorijama splitske podružnice Centra za autizam Zagreb, gdje je Lidl otvaranje nove trgovine tradicionalno popratio društveno odgovornim djelovanjem, pa je tako Centru za autizam donirao didaktičke igračke, pomagala neophodna za rad i slatke poklon pakete.

Donaciju je voditeljici programa Tanji Mravak uručila Lidlova voditeljica odnosa s javnošću Lana Jugo. Uručenju donacije, kao poseban gost, prisustvovao je i omiljeni splitski pjevač Petar Grašo, koji je s djecom zapjevao nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Centar za autizam trenutno brine o 40 polaznika i okuplja pedesetak obitelji osoba s autizmom, a svake im godine pristižu novi štićenici.