Goran KramarićAgrolaguna u narednom periodu nastavlja s investicijskim ciklusom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna

U Agrolaguninoj stanciji Špin danas je predstavljen uspješan lanac proizvodnje hrane i vina, koji je od ulaska u sastav Agrokor koncerna dodatno unaprijedio gospodarsko lice toga dijela Istre.

Prezentaciju je vodio Goran Kramarić, direktor Agrolagune, zajedno sa svojim suradnicima.

“Danas je Agrolaguna vodeća poljoprivredna tvrtka u Istri, čije poslovanje uključuje vinogradarstvo, maslinarstvo i stočarstvo. Svi proizvodi Agrolagune regionalno su iznimno poznate i kvalitetne robne marke. Dosad je Agrokor u razvoj Agrolagune investirao 220 milijuna kuna, najviše u nove vinograde i maslinike te u najsuvremeniju opremu, kao preduvjete za proizvodnju vrhunskih proizvoda. Od navedenog iznosa, 195 milijuna kuna dosad je uloženo u vinarstvo, što uključuje ulaganje u vinograde, tehnologiju i mehanizaciju, tehniku i tehnologiju u podrumu, kadrove te marketinška ulaganja u vinogradarsku cestu i kušaonu”, kazao je Kramarić.

Dodao je kako je investicija u otvorenje nove sirane na Stanciji Špin iznosila 20 milijuna kuna, dok je ukupni trošak investicije za otvorenje uljare iznosio 7,5 milijuna kuna.

“Agrolaguna u narednom periodu nastavlja s investicijskim ciklusom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, koji će omogućiti daljnji razvoj tvrtke i fokus na proizvodnju iznimno kvalitetnih brendova vina, maslinovog ulja i sira. 6,6 milijuna kuna namijenjeno je pomlađivanju vinograda i nabavi laboratorijske opreme. Planira se i nabava tankova za vino ukupne vrijednosti 5,9 milijuna kuna. U opremanje uljare i kupnju pročistača uložit će se više od 6,3 milijuna kuna, a od ostalih većih investicija bitno je istaknuti nabavu dodatne mehanizacije u iznosu od 760.000 kuna”, naglasio je Kramarić.

Suzana Diklić, rukovoditeljica marketinga Agrolagune, naglasila je da je kompanija prepoznatljiva po inovativnim i visoko kvalitetnim proizvodima, koji su ove godine nagrađeni brojnim prestižnim međunarodnim nagradama i priznanjima.

Izdvojila je tako pet Decanterovih i pet zlatnih medalja Mundus Vini za Vina Laguna te ujedno istaknula i brojna priznanja i medalje koje su ekstra djevičanska maslinova ulja Ol Istria osvojila na natjecanjima New York International Competition, Terra Olivo Izrael i Sial Canada.

Brojne nagrade su osvojili i sirevi Sir Laguna, a kao najvažnije izdvojila je nagrade na World Cheese Awards u Londonu, Global Cheese Award Frome i The Nantwich Cheese Show.