NEIZMJERNO SAM ZAHVALNA MOJIM DJELATNICIMA NA ULOŽENOM TRUDU I VELIKOM STRPLJENJU KOJE SU ISKAZALI PREMA KUPCIMA

Eleonora Mališa, market Lori Vozilići
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji.

Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Eleonora Mališa, market Lori Vozilići
“S obzirom na to da se na našem području, Labinštini, među prvima u Hrvatskoj pojavio koronavirus, takoreći preko noći su donesena ograničenja i zabrane rada svih kafića, restorana, uslužnih djelatnosti i svega ostalog osim trgovina s prehrambenim namirnicama. Budući da veliki broj naših sugrađana radi u susjednoj Italiji, postojala je velika mogućnost širenja zaraze njihovim povratkom u Istru. Ponukani saznanjima o opskrbi u susjednoj zemlji, mogu reći da smo se prilično dobro organizirali i opskrbili svom potrebnom robom. Osim skraćenog radnog vremena, naš dnevni poslovni ritam se nije previše promijenio. Nije bilo većih problema u nabavi, a prodaja je prilično porasla. Propisane mjere kojih se moramo pridržavati su nošenje zaštitnih maski i rukavica, korištenje dezinficijensa, obavijesti za kupce za održavanje razmaka dva metra unutar i jedan metar izvan marketa, obavezno dezinficiranje ruku pri ulasku u market, mjerenje temperature djelatnika pri dolasku na posao, zatvaranje marketa na sat vremena između dvije smjene zbog čišćenja i dezinfekcije prostora i opreme, ograničenje broja kupaca koji su istovremeno u marketu te zabrana rada nedjeljom i praznikom. Većina kupaca prihvatila je propisane mjere održavanja razmaka unutar i izvan marketa te obavezno dezinficiranje ruku pri ulasku. Ponašaju se odgovorno, koriste rukavice i maske. Ipak, bilo je i kupaca starije životne dobi kojima je to sve samo farsa i političke spletke. Nisu htjeli slušati upute naših djelatnica za ponašanje u marketu. Neizmjerno sam zahvalna mojim djelatnicima na uloženom trudu i velikom strpljenju koje su iskazali prema kupcima. Čuvajmo sebe i druge, budimo odgovorni i iznad svega optimisti jer sve će ovo proći i mi ćemo opet biti dobro.”

Market Lori Vozilići je član Saveza udruga malih trgovaca RH (SUMT) koji okuplja i predstavlja 70% svih malih trgovaca u Republici Hrvatskoj, odnosno 360 pravnih subjekata. Čini ga mreža od 700 trgovina u 15 županija, s više od 2.500 zaposlenika i 150 tisuća kupaca dnevno, uz godišnji promet od 1,8 milijardi kuna. SUMT je važan faktor u neometanoj i redovnoj opskrbi robe, posebice u ovakvim trenucima. Smatraju kako bi se upućivanjem kupaca na učestalije korištenje malih trgovina dodatno smanjio pritisak na velike trgovačke lance, čime se u konačnici potencijalno doprinosi smanjenju mogućnosti širenja zaraze.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!