Najbolji kad je najteže: Mladen Kramar, Jagoda trgovina

Situacija je, svi se slažemo izvanredna, ali pokušavamo biti smireni, organizirajući poslovanje tako da na sve nas ima najmanje negativan utjecaj, kaže vlasnik trgovine Jagoda

“Većinom su reakcije pozitivne, kupci se pridržavaju uputa.”

Mladen Kramar, vlasnik Jagoda trgovina
#najboljikadjenajteze

Koliko nam se pojavom pandemije uzrokovane koronavirusom iz temelja promijenila svakodnevica nije potrebno posebno isticati. Nužno je, međutim, ponoviti koliko je sada više no ikada redovna opskrba stanovništva robom široke potrošnje ključna za koliko toliko normalno funkcioniranje društva u ovoj izvanrednoj situaciji.

Odlučili smo stoga provjeriti kako su se u svemu tome snašli ljudi koji su, uz zdravstvene djelatnike, u pravom smislu na prvoj crti obrane svih nas. Slijedom toga donosimo priče naših trgovaca koji daju sve od sebe i rade marljivo kako bi nam osigurali prijeko potrebne namirnice.

Mladen Kramar, vlasnik Jagoda trgovina, Zagreb
“Situacija je, svi se slažemo izvanredna, ali pokušavamo biti smireni, organizirajući poslovanje tako da na sve nas ima najmanje negativan utjecaj. Rutina nam se svakako promijenila i prilagođavamo se kompletno novim okolnostima. Brojni su problemi, od onih najbanalnijih, primjerice dolaska djelatnika na radno mjesto, pa do dostave robe, preventivnih mjera koje svi skupa maksimalno poštujemo i provodimo. Većinom su reakcije pozitivne, kupci se pridržavaju uputa. Nažalost, uvijek ima nazovimo ih neodgovornih pojedinaca, pa takve upozoravamo, ali ništa strašno. Većina ih se već sada prilagodila. Čuvajte sebe i nas, time štitimo i naše bližnje. Proći će sve.”

Jagoda je članica Saveza udruga malih trgovaca RH (SUMT) koji okuplja i predstavlja 70% svih malih trgovaca u Republici Hrvatskoj, odnosno 360 pravnih subjekata. Čini ga mreža od 700 trgovina u 15 županija, s više od 2.500 zaposlenika i 150 tisuća kupaca dnevno, uz godišnji promet od 1,8 milijardi kuna. SUMT je važan faktor u neometanoj i redovnoj opskrbi robe, posebice u ovakvim trenucima. Smatraju kako bi se upućivanjem kupaca na učestalije korištenje malih trgovina dodatno smanjio pritisak na velike trgovačke lance, čime se u konačnici potencijalno doprinosi smanjenju mogućnosti širenja zaraze.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNestleovi prihodi pali zbog utjecaja koronavirusa na kinesko tržište
Sljedeći članakOIV: Pandemija bi mogla prepoloviti prihode od prodaje vina u Europi