Portal MojPosao proveo je sada već tradicionalno istraživanje “Najbolji poslodavac” koje ima za cilj utvrditi u kojim je tvrtkama, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

U istraživanju, koje je provedeno između siječnja i studenog ove godine, sudjelovalo je ukupno 3.000 zaposlenika, a nagrade su dodijeljene u kategorijama velikih, srednjih i malih tvrtki.

Titulu najboljeg poslodavca u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) odnijeli su redom maloprodajni lanci: dm-drogerie markt, Bipa te METRO Cash & Carry.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki (s više od 51 i manje od 250 zaposlenih) za 2013. godinu su Rhea / FedEx, Deichmann trgovina obućom i DHL International.

U kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) najboljim poslodavcem proglašen je iSTUDIO, a slijede IKEA Hrvatska i Novartis Hrvatska na drugom i trećem mjestu.

Tvrtke u kojima je najbolje raditi dobile su u prosjeku veće ocjene u svim područjima istraživanja od ostalih tvrtki pri čemu, bez obzira na veličinu tvrtke, sva tri najbolja poslodavca od prosjeka najviše odskaču po pitanju korporativne komunikacije, navode iz portala MojPosao.

Najbliže prosjeku kod velikih tvrtki ocijenjeno je zadovoljstvo radnim mjestom, kod srednjih tvrtki područje lojalnosti, a kod malih tvrtki to su međuljudski odnosi.