Zijah Sokolović

Pobjednička priča kreativnog natječaja održanog u sklopu projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kojeg tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi već petu godinu u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske je priča “Neispričane priče…kojima nema kraja” Društva Naša djeca Sveti Križ Začretje.

Kreativni natječaj održan je u sklopu projekta na Nivea stranici na kojoj je predstavljena 21 priča nastala na Bajkaonicama, radionicama održanim u Društvima Naša djeca diljem Hrvatske, a zadatak svakog Društva bio je osmisliti novu, slobodnu interpretaciju bajke H. C. Andersena Ružno pače na način da se ne mijenja pouka priče.

Ambasador projekta, glumac Zijah Sokolović i poznate osobe iz javnog života koji podržavaju projekt – Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Mirna Medaković Stepinac i Luka Bulić – prepoznajući važnost pripovijedanja djeci od malih nogu, ispričali su pobjedničku priču Neispričane priče…kojima nema kraja u videu.

Potrošači su svojim glasovima na Nivea stranici u razdoblju od 05. do 26. listopada odlučili kojih pet novih interpretacija bajke su najbolje, a potom je stručni žiri zaključno s 30. listopadom 2018. godine sastavljen od tri člana – Magdalene Mlinar Blaić, predstavnice tvrtke Beiersdorf Hrvatska, Ksenije Rožman, stručne suradnice Saveza društva Naša djeca Hrvatske i neovisne stručnjakinje prof. Velimire Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jednoglasno odabrao pobjedničku priču BAJKAONICE ZA PET.

Projekt će se nastaviti tijekom mjeseca studenog kroz Nivea mjesec pripovijedanja u kojem će se održati Bajkaonice u osnovnim školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske.
U pet osnovnih škola djeci nižih razreda pobjedničku priču izvest će ambasador projekta Zijah Sokolović u sklopu radionica Bajkaonica kako bismo važnost pripovijedanja dodatno približili djeci.