• Usluga Veeam backup i replikacija objedinjuje dvije važne cloud usluge te na taj način osigurava dostupnost ključnih aplikacija i podataka u slučaju gubitaka
  • Hrvatski Telekom usko surađuje s vodećim hrvatskim i svjetskim IT sistem integratorima i nudi jedinstven spektar objedinjenih informatičko-telekomunikacijskih poslovnih rješenja i usluga po načelu ključ u ruke
  • Veeam backup i replikacija je softver globalne kompanije Veeam, jednoga od vodećih proizvođača softvera za zaštitu podataka

Hrvatski Telekom u svoju ponudu za poslovne korisnike uvodi novu ICT uslugu koja objedinjuje dvije vrlo važne cloud usluge: backup i replikaciju. Usluga Veeam backup i replikacija osigurava dostupnost ključnih servisa i podataka kod nepredviđenih situacija te na taj način sprječava ogromne gubitke za poduzetnike, obrtnike i velike kompanije.

Cloud Backup tako omogućuje jednostavnu i automatiziranu pohranu sigurnosnih kopija podataka koje se nalaze na različitim uređajima: stolnom ili prijenosnom računalu, virtualnim računalima, virtualnim serverima te je namijenjen svim poslovnim korisnicima kojima je potrebna kontinuirana pohrana podataka, a sigurnosne kopije podataka su im u svakom trenutku dostupne za vraćanje.

Cloud Replikacija omogućuje repliciranje ključnih servisa u cloud te njihovo vraćanje u slučaju katastrofe kako bi se poslovanje moglo nastaviti uz minimalni prekid. Replikacija sprječava gubitak podataka do kojih može doći zbog ljudske pogreške, kvara ili prirodnih nepogoda te također omogućuje kontinuitet u poslovanju.

„Zahvalni smo na povjerenju koje nam je ukazalo više od 100 tisuća tvrtki i obrta zbog kojih se stalno usavršavamo kako bismo ponudili najkvalitetnija informacijska i komunikacijska rješenja. U zadnje četiri godine smo uložili više od više od šest milijardi kuna u mobilne i fiksne mreže kako bismo osigurali najkvalitetniju uslugu“, istaknuo je Tomislav Kosanović, direktor Odjela za razvoj poslovnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu.

Upotrebom Veeam backup i replikacija rješenja poslovni korisnici više neće morati strahovati hoće li njihovi backupi biti ispravni u slučaju havarije, vraćati podatke od nule ili čekati satima, ponekad i danima, na oporavak. Svi podaci spremaju se u sigurnom podatkovnom centru Hrvatskog Telekoma u Republici Hrvatskoj, a za implementaciju i održavanju usluge brinu se IT stručnjaci HT-a.