U sklopu projekta Proizvod godine, kojeg je treću godinu za redom organizirao najposjećeniji hrvatski ženski portal www.zena.hr, u hotelu Esplanade Zagreb održana je svečana dodjela nagrada koja je pripala najpopularnijim proizvodima u Hrvatskoj prema sudu čitateljica www.zena.hr, vodećeg lifestyle online izdanja u ciljnoj skupini žene, na području Hrvatske i regije.

U konkurenciji čak 490 nominiranih proizvoda iz segmenta robe široke potrošnje, glasanju se odazvalo gotovo 35.000 čitatelja portala Zena.hr. U glasanju koje je trajalo od 14. rujna do 30. studenog čitatelji su odabrali najpopularnije proizvode u 20 kategorija.

Prema riječima Petre Novosel Balaško, glavne urednice portala www.zena.hr, Izbor za proizvode godine bilježi snažan porast interesa i brendova i posjetitelja stranice.

“Naši čitatelji vjeruju preporukama portala i njegovih čitatelja. S obzirom na to da su većinom žene te koje donose odluke o kupnji proizvoda široke potrošnje, interes i brendova i posjetitelja portala je sve veći iz godine u godinu. U sklopu izbora za Proizvod godine nedavno smo proveli istraživanje o kupovnim navikama Hrvatica. Ono je pokazalo da Hrvatice uživaju u kupovini te da nerijetko u trgovinama provode i do nekoliko sati na tjedan. Žene u Hrvatskoj primjećuju reklamne kampanje i vole isprobavati novitete na tržištu, često kupuju impulzivno, a internet prednjači kao medij putem kojeg se informiraju o proizvodima”, izjavila je.

U sklopu dodjele nagrada najpopularnijim proizvodima održana je i humanitarna akcija za Autonomnu žensku kuću Zagreb koja brine o visoko traumatiziranim ženama i njihovoj djeci, a u koju se uključilo deset hrvatskih dizajnera: Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, A’MARIE, Budoir, Ivica Skoko, Xenia design, Hippy Garden, Alduk, eNVy room, Zigman i Charlie design.

“Zahvaljujem portalu Žena.hr i svim hrvatskim dizajnerima koji su nas podržali plemenitim odricanjem od sredstava ostvarenih u prodaji dizajnerskih haljina. Na Međunarodni dan ljudskih prava želim podsjetiti na potrebu nastavka rada skloništa i savjetovališta za visoko traumatizirane žene i njihovu djecu. Najbolja opcija za pomoć radu Autonomne ženske kuće Zagreb jest davanje malih iznosa mjesečnih donacija putem trajnog naloga. Podsjećam sve potencijalne donatorice i donatore da uplate donacija do 2% godišnjih prihoda omogućuju umanjivanje porezne osnovice”, izjavila je Neva Tölle iz udruge Autonomna ženska kuća.

Proizvod godine u 20 kategorija robe široke potrošnje
Hrana: Dukatos naranča cimet
Konditorski proizvodi: Kraš domaćica tamna
Piće: Jana voda s porukom Paula Coelha
Zdrava hrana: Elvita žitarice i čokolada
Dekorativa lice: Vichy teint ideal tekući puder
Dekorativa usne: Avon hidrokolor absolute ruž
Dekorativa oči: Maybelline colossal go extreme maskara
Dekorativa nokti: Max factor effect mini lak za nokte
Njega kose: Avon hranjivi serum za vrhove
Njega lica: Nivea q10 energy dnevna krema
Njega tijela: Nivea in shower cocoa mlijeko
Muška kozmetika: Axe anarchy gel za tuširanje
Parfemi: Lancôme la vie est belle
Higijenski proizvodi: Libresse ultra normal duo
Zdravlje: Aqua maris refresh
Kućanski aparati: Electrolux kuhinjski assistent ekm4200
Kućanstvo: Ariel 3u1 power kapsule
Dječja hrana: Lino čoko drink
Dječja kozmetika i higijena: Violeta baby vlažne maramice
Potrošačka elektronika: HTC One (m8)