Analiza: Enormne razlike u cijenama opreme za novorođenčad

Ovaj smo se tjedan angažirali ne bismo li, prije svega, pomogli novopečenim roditeljima u nastojanju da odabirom najpovoljnijih supermarketa, uštede ne baš mali iznos kuna kupujući opremu za svoje najdraže.

Obišli smo osam supermarketa (Billa, Getro, Interspar, Kaufland, Konzum, Mercator, Plodine i Tommy) koje i inače obilazimo i možemo konstatirati da su razlike u cijenama pojedinih artikala enormne. Zapravo ukazuju na problem postojanja velikog područja za lov u mutnom gdje neinformiranost može dovesti do velikog minusa u novčaniku roditelja, ističe se u analizi portala Supermarketi.info.

Prilikom odabira stvari koje će jednostavno morati postati dio vašeg svakodnevnog ‘arsenala’, umnogome će ulogu igrati i vaš svjetonazor kao i financijske mogućnosti.

No, bez obzira kako gledali na način podizanja vašeg djeteta i koliko velika bila vaša mjesečna plaća, ovim informacijama koje ćemo podijeliti s vama, možete uštedjeti svotu novaca koja, niti jednom kućanstvu u kojem se hrani novi član obitelji, nije beznačajna (jedino ako baš niste milijunaši).

Iz naše detaljne tablice može se zaključiti da ima supermarketa koji su odlično opremljeni, imaju širok izbor različitih artikala i brandova, no ukoliko se ne želite na blagajni znojiti od konačnog iznosa, radije malo kombinirajte i nađite optimalni omjer cijene i blizine supermarketa.

Kvalitetu smo namjerno izostavili spomenuti, jer smo proučavali uglavnom brand proizvode koji se mogu izravno komparirati, pa je kvaliteta svojstvo koje nije potrebno posebno analizirati.

Prema našim kalkulacijama, dobrom kombinacijom artikala kupljenih u Billi, Getrou i Kauflandu možete dobiti optimum. Svi su supermarketi manje-više dobro opremljeni, izuzev možda Tommyja i Plodina čija je ponuda ipak nešto oskudnija.

Količina ušteđenih kuna ovisi o tome što sve namjeravate kupiti. Najveće razlike u cijeni, koje vas zaista mogu frapirati uočili smo na Aventovoj liniji proizvoda, ponajprije na Gurman Via posudicama za odlaganje majčina mlijeka, te izdajalicama i nekim određenim bočicama.

Nešto manje dramatične, ali vidljive i konzistentne razlike u cijeni daju se primijetiti i na liniji proizvoda branda Baby nova. Isto vrijedi i za proizvođača Nuk. (www.supermarketi.info)