Diskontni trgovački lanac Kaufland svečano je danas otvorio hipermarket u zagrebačkoj četvrti Jankomir, što je ukupno 30. prodajno mjesto ovog trgovca u Hrvatskoj.

Poslovnica je otvorena u prisustvu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a okupljene uzvanike pozdravili su generalni direktor Kauflanda Hrvatska Andreas Wendy i glasnogovornik tvrtke Dubravko Kušec.

Povodom otvorenja Kaufland Hrvatska pripremio je donaciju Dječjem vrtiću “Špansko”. Ček u iznosu od 30.000 kn ravnateljici vrtića Katici Ardalić uručila je rukovoditeljica Kauflandovog sektora Ekspanzija Zdravka Škrinjar.

Ukupna površina prodajnog centra je 3.940 četvornih metara te se uz hipermarket u ponudi nalazi i sedam specijaliziranih trgovina – ugostiteljski lokal, frizerski salon, lutrija, mjenjačnica, mesnica, tobacco i trgovina srebrnim nakitom.

Kauflandov hipermarket zapošljava 150 djelatnika, dok je u specijaliziranim trgovinama posao pronašlo njih 25.

U ponudi nove prodavaonice Kauflanda nalazi se više od 20.000 različitih proizvoda pri čemu se pod trgovačkom markom K-Classic nudi oko 1000 proizvoda. Iz tvrtke ističu kako više od 70 posto prehrambenog asortimana čine hrvatski proizvodi.

Kaufland na Jankomiru kupcima nudi oko 300 parkirnih mjesta u garaži i na vanjskom parkiralištu.

Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do subote od 7-23 h i nedjeljom od 7-20 h.