Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia, jedinstvena zajednica aktera na hrvatskom digitalnom tržištu i domaća adresa međunarodne organizacije IAB Global, objavila je Kriterije za članstvo i otvorila mogućnost stupanja u članstvo IAB-a Croatia.

Članovima IAB-a Croatia mogu postati oglašivači, agencije za tržišno komuniciranje, medijske kuće, ad-tech kompanije, izdavači, strukovne udruge, ukratko – svi oni koji su zainteresirani za napredak i razvoj digitalne industrije.

Osim priključenja ovoj bogatoj i raznolikoj mreži stručnjaka, poručuju iz IAB-a, članovi ostvaruju jedinstvene pogodnosti: povećavaju svoj kapital znanja na specijaliziranim edukacijama, prvi pristupaju posebnim analizama, podacima i statistikama o tržišnim kretanjima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini, sudjeluju u kreiranju industrijskih standarda, u pregovorima sa zakonodavcem, kao i u (samo)reguliranju digitalnog tržišta, te ostvaruju veću vidljivost svojih projekata i mogućnost za sklapanje novih poslovnih partnerstava.

“Kao jedan od predvodnika digitalizacije u Hrvatskoj težimo najboljim rezultatima i zato u marketinškoj komunikaciji volimo isprobavati nove i inovativne kanale i formate kako bismo ostvarili ciljeve koje smo si zadali. Digitalan svijet u kojem poslujemo i živimo nam pruža uvijek nove mogućnosti, a na nama je da ih isprobamo i da se ne bojimo biti prvi u tome. Veselimo se kreiranju zajedničke digitalne budućnosti s IAB-om Croatia kako bismo zajedno kreirali standarde tržišta u skladu s najboljim svjetskim praksama”, poručila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska, jednoga od novopridruženih članova IAB-a Croatia.

Rajna Cuculić, direktorica GroupM-a, istaknula je: “Učlanjenje u IAB Croatia za nas je – a, vjerujem, i za sve ostale koji imaju znanja i ambicije – prilika za preuzimanje inicijative i rad na razvoju digitalnoga tržišta uz konkretne korake i korisne projekte. A još je bolje kad smo u tome zajedno.”

“Zajednički rad marketinških, tehnoloških i medijskih kompanija, kroz IAB kao platformu, važan je korak u razvoju transparentnog i održivog tržišta interaktivnog marketinga. Uz uspostavljanje standarda na domaćem tržištu, izuzetno je važno sudjelovati u pripremi budućih propisa i zakona na razini EU-a”, naglasila je Bojana Božanić Ivanović, direktorica Lidera.

Kao kolektivni predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svjetske organizacije IAB Global Network, IAB Croatia već broji više od 60 članova, koji tvore raznoliku i snažnu zajednicu, a među njima su i A1 Hrvatska, Google, Zagrebačka banka, Ipsos, Disney Croatia, Lider, GroupM, Dentsu Croatia, Omnicom Media Group Hrvatska, Httpool Hrvatska, Good Game Global, Go2Digital, Advans Adria i drugi.

Osim značajnih ušteda pri sudjelovanju u projektima kao što su Dani komunikacija i natjecanje digitalnih ostvarenja MIXX – velika je pogodnost što je prva godina članstva besplatna uz plaćanje jednokratne upisnine.

Ovdje možete pogledati Kriterije za članstvo, a svi zainteresirani za priključenje o postupku dodatno se mogu informirati na službenoj stranici www.iab-croatia.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!