Kompanija Lidl planira otvoriti 20-ak objekata širom Crne Gore i pri tome zaposliti gotovo 1.000 radnika, objavio je Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja.

Milatović je u emisiji Okvir na TVCG kazao kako je vlada oformila operativni tim u okviru Agencije za investicije koji se u prethodnih nekoliko mjeseci dva puta sastao s predstavnicima Uprave Lidla, prenosi Mina. Tim ima zadatak pripremiti i usuglasiti uvjete za ulazak te kompanije na tržište Crne Gore.

“Predstavnici vlade imali su sastanke s predstavnicima Lidla koji planira zaposliti tisuću naših radnika i otvoriti 20 objekata. Najavili su i gradnju logističkog centra u Podgorici. Očekujemo da se ti planovi realiziraju sljedeće i 2024. godine”, rekao je Milatović.

Ekonomisti i poduzetnici smatraju da će dolazak tako velike kompanije donijeti dosta pozitivnog, ali i negativnog. Ekonomski analitičar Predrag Drecun smatra da će dolazak kompanije Lidl napraviti promjene na tržištu i da će se crnogorski trgovački lanci morati prilagoditi. Nije, kako kaže, strašno i ako se neki ugase, jer to je dio tržišne utakmice. On je ocijenio da je uključivanje crnogorskih proizvoda neophodno.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!