Ovogodišnja proizvodnja šećera u Viru iznad 50.000 tona

viro-tvornica-secera-midiViro tvornica šećera ove će godine otkupiti oko 360 do 370 tisuća tona slatkog korijena te proizvesti više od 50 tisuća tona šećera.

Predsjednik Uprave Vira Željko Zadro kazao je da će ove godine kompanija proizvesti više od 50.000 tona šećera, zahvaljujući visokim prinosima i visokom sadržaju šećera u repi.

“Sljedeće godine očekujemo da će naši kooperanti šećernom repom zasijati barem 30 posto više površina, jer je osiguravanje kvalitetne sirovine neophodno za opstanak industrije šećera”, istaknuo je Zadro.

Napomenuo je da će uz konkurentnu otkupnu cijenu i financiranje proizvodnje, Viro i dalje nastaviti pomagati kooperantima u postizanju viših prinosa i veće digestije. U tome će dodatnu podršku dati i grupa Cristal Union, s kojom Viro surađuje već više od desetljeća i koja je odnedavno jedan od dioničara Vira, naglasio je Zadro.

U priopćenju iz Vira još navode i da su zahvaljujući izuzetno povoljnim klimatskim uvjetima i uspješnoj borbi protiv cerkospore, prinosi šećerne repe ove godine iznimno visoki, a očekuje se i visok sadržaj šećera u repi. Otkupna cijena šećerne repe iznosi 270 kuna po toni za digestiju 16, a očekuje se da će Viro otkupiti oko 360 do 370 tisuća tona slatkog korijena.

Kampanja prerade šećerne repe počinje 10. rujna. (SEEbiz.eu/Hina)

Prethodni članakPrva prodavaonica dm-a s dječjom odjećom
Sljedeći članakPozitivna kretanja u zaposlenosti podižu maloprodaju