perutnina-ftdCijeli projekt izgradnje distribucijskog centra, vrijedan dva milijuna eura, Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec će financirati vlastitim sredstvima

Prehrambena industrija Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec u srijedu je službeno započela gradnju novog distribucijskog centra u Osijeku. U projekt će uložiti dva milijuna eura.

Cijeli projekt izgradnje distribucijskog centra financirat će se vlastitim sredstvima, a novouspostavljena infrastruktura osigurat će dodatni manipulativni prostor te dodatne hladnjače za kontinuiranu opskrbu potrošača, rekao je prilikom obilježavanja početka radova direktor čakovečke tvrtke Predrag Šegović.

Osječko ulaganje izuzetno je značajno za Perutninu Ptuj-Pipo Čakovec, poručili su iz te tvrtke, jer osigurava učinkovitu opskrbu hrvatskih potrošača. Novi distribucijski centar osigurat će i kontinuirano funkcioniranje opskrbnog lanca od proizvodne linije do polica u trgovinama.

“Prehrambeni segment je danas iznimno osjetljiva tema i toga smo u kompaniji svjesni. Zato su naše investicije usmjerene u implementaciju najsuvremenije tehnologije u sve prerađivačke procese. Time osiguravamo konstantnu vrhunsku kvalitetu naših namirnica”, rekao je Šegović. Dodao je da se ovim ulaganjem dodatno zaokružuje domicilni integrirani sustav prerade Pertunininih namirnica u Hrvatskoj.

Prije dvije godine Perutnina je otvorila distribucijski centar u Zagrebu. Tom prilikom direktor ptujske kompanije Roman Glaser najavio je “boj” za veći udjel na hrvatskom tržištu. Iako su dioničari u kolovozu odbili prijedlog za 12-milijunsku (u eurima) dokapitalizaciju, Perutnina u idućim godinama planira širenje na zapadna tržišta. (Bankamagazin)