Predstavnici tvrtke Pevec i saveza A.R.E.N.A. potpisali su u četvrtak ugovor o suradnji kojim domaći lanac postaje dijelom međunarodne alijanse. Ugovor o suradnji potpisali su predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i predsjednik Uprave A.R.E.N.A. Alliancea Michael Baumgardt.

“Počašćeni smo što smo danas potpisali ovaj ugovor kojim je Pevec dobio vrlo jake saveznike s kojima možemo napraviti velike stvari u budućnosti”, kazao je Jurica Lovrinčević dodavši kako bi, zahvaljujući ovoj suradnji, Pevec mogao ostvariti porast profita. Predsjednik Uprave domaćeg lanca ujedno je najavio otvaranje novih prodajnih centara u svim gradovima s više od 10.000 stanovnika. Za početak, u listopadu će biti otvoren 24. centar u Samoboru, a do kraja godine počet će gradnja centra u Vukovaru.

“Cilj ove Uprave je dostići broju od 40 prodajnih centara čime bismo zaokružili našu ponudu”, zaključio je Lovrinčević.

U Pevecu očekuju kako će ulaskom u A.R.E.N.A. savez steći konkurentsku prednost i lakše se suočavati s izazovima tržišta. Domaći lanac ovim partnerstvom dobiva pristup sigurnijim i raznolikijim izvorima nabave čime će kupcima osigurati kvalitetnije proizvode po povoljnijim cijenama.

A.R.E.N.A je međunarodno udruženje za nabavu proizvoda iz ‘uradi sam’ segmenta i, osim Peveca, povezuje vodeće europske trgovce: Bricomarche u Francuskoj, Hagebau u Njemačkoj, Jumbo u Švicarskoj, Bricofer u Italiji, Dedeman u Rumunjskoj i Bauventer u Rusiji.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i predsjednik Uprave A.R.E.N.A. Alliancea Michael Baumgardt koji je istaknuo važnost Peveca u udruženju zbog dobre geografske raspoređenosti koja pruža dobru poziciju za upravljanjem njihovim poslovanjem.

“Pevec je u kratko vrijeme postao pouzdan predvodnik tržišta i uvjerio nas je kako je jako poduzeće pred kojim je uspješna budućnost što ga čini vrijednim partnerom u našem udruženju”, kazao je predsjednik Uprave A.R.E.N.A. Alliancea Michael Baumgardt.

Tvrtka Pevec će kroz alijansu nabavljati proizvode za opskrbu svojih maloprodajnih centara. To su proizvodi sve za dom, odnosno ‘uradi sam’ segment, dio za vrt i dio asortimana za dom i dizajn.