Philip Morris International Inc. (PMI) sklopio je sporazum za pristupanje preuzimanju tvrtki Fertin Pharma A/S koja proizvodi inovativne farmaceutske proizvode i proizvode za zdravstvenu dobrobit bazirane na sustavima oralne i intraoralne primjene. Vrijednost preuzimanja iznosi približno 820 milijuna dolara.

“Akvizicija Fertin Pharme značajan je korak naprijed na našem putu prema budućnosti bez dima – poboljšanju našeg portfelja proizvoda bez dima, posebno u modernoj oralnoj upotrebi, i ubrzanju našeg napretka u segmentu poslovanja koji ne uključuje nikotin”, izjavio je Jacek Olczak, glavni izvršni direktor Philip Morris Internationala. “I PMI i Fertin dijele predanost znanosti i inovacijama za bolji život usmjerenim na potrošače te mi je iznimno drago što smo postigli ovaj dogovor. Fertinov raznolik portfelj tehnologija, razvijajuća raznolikost poslovanja i stručnost na najvišoj svjetskoj razini obogatit će našu liniju i mogućnosti inovacija, pružajući brzinu i opseg u području proizvoda oralne primjene kako bi podržao postizanje naših ciljeva do 2025. godine, a to je ostvarivanje više od 50% naših neto prihoda od proizvoda bez dima te najmanje milijardu USD od proizvoda koji ne uključuju nikotin.”

U 2020. godini Fertin Pharma ostvarila je neto prihode od približno 160 milijuna dolara, a vrijednost transakcije premašuje približno 15 puta dobit Fertin Pharme prije kamata, poreza i amortizacije u 2020. godini.

Fertin Pharma trenutno je u vlasništvu globalne investicijske organizacije EQT i Bagger-Sørensen & Co. Po završetku preuzimanja, Fertin Pharma postat će povezano društvo PMI-a u njegovom potpunom vlasništvu. PMI će transakciju financirati vlastitim sredstvima i očekuje da će transakcija biti zaključena u četvrtom tromjesečju ove godine uz uvjet da dobije odobrenja odgovarajućih regulatornih tijela. PMI očekuje da će utjecaj preuzimanja na njegovu prilagođenu razrijeđenu zaradu po dionici za cijelu 2021. godinu biti neznatan.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!