pik_vrbovec_kaj_su_jeli_1Zadnji vikend u kolovozu Vrbovec već tradicionalno postaje središte gastronomskih događanja i okuplja brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjoj 36. kulinarsko-turističkoj manifestaciji “Kaj su jeli naši stari“, zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca, generalnog sponzora manifestacije, organizirana je humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 10.560 kuna za udrugu “Renato – kuhari bez granica“, koja pomaže djeci s urođenom srčanom manom.

U sklopu humanitarne akcije dva dana se degustirala 200 kg teška PIK Mortadela napravljena posebno za ovu manifestaciju, a specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima koji su davali dobrovoljne priloge. Prikupljeno je 5.280 kuna od Vrbovčana i njihovih gostiju, a PIK Vrbovec udvostručio je iznos pa je udruzi ukupno donirano 10.560 kuna.

Uz PIK mortadelu, mogla su se kušati i jela po recepturama naših baka pa su tako majstori kuhari Branko Ognjenović i Almo Čatlak, te Marko Lučić iz PIK-a, pripremali ukusan Bakin ujušak u subotu i sočan Dedekov ručak u nedjelju. Manifestacija “Kaj su jeli naši stari” s Jamnicom je odgovorila i na pitanje “Kaj su pili naši stari“, jer Jamnica je svevremensko piće koje vezuje ljude, generacije, razdoblja i epohe, a da je tako svjedoči i činjenica da je još od 1828. godine sastavni dio svakog stola u Hrvatskoj.

PIK Vrbovec je kompanija koja ima jaku poveznicu s lokalnom zajednicom u kojoj djeluje, pogotovo iz razloga što veliki broj Vrbovčana radi upravo u PIK-u. Tako je organizacija ove dobrotvorne akcije “Vaša i PIK-ova kuna za udrugu Renato – kuhari bez granica” ujedno i zajednički projekt lokalnog stanovništva i PIK Vrbovca koji manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” već tradicionalno daje humanitarni karakter.