PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške

Aparati s besplatnim higijenskim ulošcima postavljeni su u garderobama za žene u proizvodnom pogonu i ženskim toaletima PIK Vrbovca

PIK Vrbovec je za svojih više od 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.

Na taj način nastavljen je projekt Mjesec ženskog zdravlja, dio kampanje PIK-ove Službe ljudskih resursa – PIKiram zdravlje, kojom se promoviraju zaštita zdravlja na radnom mjestu i zdrave navike.

“Redovitim održavanjem edukativnih aktivnosti PIK Vrbovec iskazuje kontinuiranu brigu o zdravlju i dobrobiti svojih djelatnica te ih potiče da integriraju zdrave životne navike. Korak dalje svakako je osiguravanje besplatnih higijenskih uložaka i postavljanje aparata za uloške”, rekla je Martina Pavić, direktorica Sektora ljudskih resursa, pravnih i općih poslova PIK Vrbovca.

PIK Vrbovec na ovaj je način dao i svoj doprinos široj inicijativi borbe protiv menstrualnog siromaštva s kojim se, nažalost, suočava veliki broj žena u Hrvatskoj, jer si njih više od 10 posto ne može priuštiti kupnju higijenskih uložaka.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMercator u Crnoj Gori preuzima lanac sa 69 trgovina
Sljedeći članakPotrošnja u Hrvatskoj u prosincu pala 0,8 posto