Plenković: Vidi se trend smanjenja cijena

"Vidi se trend smanjenja cijena", rekao je premijer i ustvrdio da je to tako ne samo kod proizvoda kojima je vlada ograničila cijene, nego i kod drugih, te da je takav bio "duh i ton" razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca

Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u uvodu vladine sjednice ustvrdio da se po stupanju na snagu novog paketa mjera u ponedjeljak, vidi trend smanjenja cijena.

“Vidi se trend smanjenja cijena”, rekao je Plenković i ustvrdio da je to tako ne samo kod proizvoda kojima je vlada ograničila cijene, nego i kod drugih, te da je takav bio “duh i ton” razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca. Zasada nema poremećaja u opskrbi, dodao je.

Vladin cilj je po njegovim riječima smanjenje troškova potrošačke košarice, što je, kako je rekao, i postignuto.

Podsjetio je i na vladine mjere ograničenja cijena struje i plina za kućanstva, institucije i gospodarstvo.

Sve to po njegovoj ocjeni pretpostavka je za “konkretan pomak” u smanjenju inflacije na mjesečnoj razini.

Spomenuo je i najavu banaka o podizanju kamatnih stopa na štednju, ali ne i onih na gotovinske i stambene kredite.

Osvrnuo se na izvještaj kreditne agencije S&P koja je potvrdila rejting Hrvatske ‘BBB+/A-2’ i poboljšala izglede iz stabilnih u pozitivne. Ocijenio je da je to potvrda dobrog rada vlade.

Najavio je današnje predstavljanje prvog Ekonomskog pregleda OECD-a za Republiku Hrvatsku. Dva su nužna prije konačne odluke o članstvu Hrvatske u toj organizaciji, a ulaskom u OECD Hrvatska želi zaokružiti punu integraciju u europske institucije, rekao je Plenković. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJeste li već isprobali novi Čokolino koji okusom osvaja na prvu žlicu?
Sljedeći članakJa TRGOVAC rujan 2023.