Početak partnerstva Tomre i tvrtke Slavonija-Bošković

Početak partnerske suradnje Tomre i tvrtke Slavonija-Bošković označen je u Semeljcima, gdje je u prodajnom objektu instaliran uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost

Slavonija-Bošković d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću koje ima sjedište u Cerni, nadomak Vinkovaca. Poduzeće je osnovano 1988. godine kao trgovački obrt da bi se 2007. godine preoblikovalo u društvo s ograničenom odgovornošću. Danas djeluje kroz 90 prodajnih objekata koji se nalaze u tri slavonske županije (Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska i Brodsko-posavska), a tim tvrtke čini 450 djelatnika koji svakodnevno stoje na raspolaganju kupcima.

U tvrtki se kroz tridesetak godina poslovanja trude ispuniti želje i potrebe svojih vjernih kupaca, a usavršavanje poslovnih procesa jedan je od najvažnijih načina kako svojim kupcima osiguravaju dodanu vrijednost za njihovu dugogodišnju vjernost. Slijedom takve strategije, tvrtka je posvećena implementaciji održivosti u svoje poslovanje te je kroz proteklo vrijeme u pogon pustila solarne elektrane na lokacijama Vinkovci, Rokovci, Otok, Antunovac i Darda, a na unaprjeđenju kružnog gospodarstva iskoristila je stručnu pomoć tvrtke Tomra Systems koja je osigurala vrhunsko rješenje za automatizirani povrat ambalaže.

Tako je početak partnerske suradnje Tomre i tvrtke Slavonija-Bošković označen u Semeljcima, gdje je u prodajnom objektu instaliran uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost.

Uređaj je uvijek pri ruci kupcima pa je povrat ambalaže brz i jednostavan, nakon čega kupci mogu obaviti ugodnu kupovinu u poslovnici. Uređaj preuzima, razvrstava, lomi/preša PET & ALU i odlaže ambalažu u odvojene spremnike/vreće od FZOEU, dok se staklo odvaja na poseban spremnik upravljan foto ćelijom/senzorom. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavi brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine.

Važno je podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2022. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,05 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,18 kuna po jedinici ambalaže. Uz ostale neizravne benefite, koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca zbog šire palete usluga te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Prethodni članakPuls sektora: Dobra godina, usprkos vrtlogu rasta cijena
Sljedeći članakCrni petak u SAD-u ove godine bez velikih gužvi u trgovinama