khl medvescak - ruzicasti listopadNastavno na uspješnu prošlogodišnju suradnju Podravka sa svojim partnerom KHL Medveščak u velikom stilu zaključuje Ružičasti listopad – Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke.

Vođeni velikim uspjehom akcije u 2014.g., a s ciljem podizanja svjesnosti, prevencije i edukacije, Medvjedi će ove sezone u petak, 30. listopada, kada u Zagreb dolazi ruski hokejski klub Lada iz Toljatija, ponovo nastupiti u ružičastim dresovima koje je sponzorirala Podravka, a koji su premijerno prikazani na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Podravka je ovom prilikom prodavala ružičaste muffine i čaj u sklopu akcije #SveZaMojeZlato pokrenute još početkom listopada u suradnji s Udrugom “Sve za nju”. Cilj ove akcije organizacija je radionica o zdravijoj, ciljanoj prehrani za članove Udruge koje će se održati tijekom studenog na nekoliko lokacija.

Sav novac prikupljen od prodaje muffina doniran je Udruzi “Sve za nju”.

ruzivasti muffini - medunarodni dan protiv raka dojke

“Rak dojke je toliko raširen u svijetu danas da ima utjecaja na sve. Mislim da je to još uvijek jedna osjetljiva tema i akcije koje provodi Medveščak su odličan put kojim krenuti i kako nastupiti da bi se podigla razina svijesti i time radilo na prevenciji. Kao sportaši volimo se uključiti u ovakve akcije, u društvo i pričati o tome i dati svoj doprinos”, rekao je ružičasti Medvjed Patrick Bjorkstrand.

Podravka, Medvjedi i Udruga “Sve za nju” zajedničkim su snagama još jednom ukazali na važnost redovitih pregleda i prevencije.

“Listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke i Udruga već ga tradicionalno sedam godina obilježava kroz razne kampanje i akcije. Treba naglasiti da nije samo listopad taj mjesec u kojem se treba brinuti i podizati svijest o karcinomu dojke, već se briga o zdravlju treba provoditi kontinuirano kroz cijelu godinu. Naša kampanja započela je početkom listopada uz snažnu/veliku potporu Podravke, a završavamo idući petak, 30. listopada hokejaškom utakmicom. Ovo će biti druga godina u kojoj na ovaj način surađujemo s KHL Medveščakom i oplemenjujemo cijelu kampanju. Želimo smanjiti broj oboljelih i smrtnost od karcinoma dojke”, izjavila je Predsjednica Udruge Almenka Balenović.

khl medvescak - sinisa varga Osim ružičastih dresova u kojima su se igrači slikali i družili s navijačima, zagrebački Medvjedi su prodavali i potpisivali posebnu seriju ulaznica otisnutih ružičastom tintom. Sav prihod od prodaje ulaznica otišao je Udruzi “Sve za nju”, a svaka žena koja je kupila ulaznicu dobila je i voucher za besplatni onkološki pregled.

Pozivamo sve da dođu na utakmicu 30. listopada i daju svoj doprinos ovoj plemenitoj akciji. Ujedno još uvijek možete poduprijeti Podravkinu akciju #SveZaMojeZlato dijeljenjem spota s Podravkine web stranice. Preko 7.000 ljudi je do sada podijelilo informaciju i spot “Moje zlato”, priključite im se!