VijestiZemljaPodravka: Jurčić predsjednika NO-a, razriješeni pritvoreni članovi Uprave

Podravka: Jurčić predsjednika NO-a, razriješeni pritvoreni članovi Uprave

podravka-ftd1Opozvanom predsjedniku i članovima Uprave ujedno se raskidaju ugovori u menadžerskom dijelu sklopljeni s Podravkom. Odredbe iz ugovora o otpremninama neće se primjenjivati sve do okončanja istražnog i eventualnog sudskog postupka

Nadzorni odbor Podravke je na svojoj današnjoj sjednici donio odluku o izboru Ljube Jurčića za predsjednika Nadzornog odbora kompanije.

Nadzorni odbor donio je odluku o opozivu dosadašnjeg predsjednika Uprave Zdravka Šestaka te članova Uprave Josipa Pavlovića i Saše Romca. Navedene odluke o opozivu obrazlažu se objektivnom nesposobnošću obavljanja poslova predsjednika, odnosno članova Uprave Podravke s obzirom da se nalaze u pritvoru od 21. listopada ove godine.

Opozvanom predsjedniku i članovima Uprave ujedno se raskidaju ugovori u menadžerskom dijelu sklopljeni s Podravkom. Odredbe iz ugovora o otpremninama neće se primjenjivati sve do okončanja istražnog i eventualnog sudskog postupka.

U priopćenju koprivničke kompanije izdanom nakon sjednice NO-a kaže se kako se potencijalni rizici kojima je Podravka izložena procjenjuju u iznosu oko 300 milijuna kuna. Operativno poslovanje je stabilno i ne postoje problemi s likvidnošću te sve svoje obveze društvo uredno podmiruje, kaže se u nadalje u priopćenju.

Nadzorni odbor Podravke donio je odluku i o ponovnom imenovanju zamjenika člana Uprave Branka Vuljaka, a mandat ostalim članovima Uprave utvrđen je u trajanju do 31. svibnja 2010. godine.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...