Osam međunarodnih priznanja osvojili su Podravkini proizvodi na natjecanju Superior Taste Award 2013. u Bruxellesu za vrhunsku kvalitetu i okus, što je još jedna potvrda prepoznatljivosti kvalitete Podravkinih brendova na međunarodnom tržištu, izvijestili su iz te prehrambene tvrtke.

Superior Taste Award dodjeljuje International Taste & Quality Institute – vodeća neovisna svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića.

Ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju certifikate kontrole kvalitete.

Važnost ove nagrade, navode iz Podravke, najbolje ilustrira činjenica da u pravilu manje od 10 posto svih proizvoda koji sudjeluju u testiranju uspije osvojiti tri zvjezdice, odnosno više od 90 posto mogućih bodova.

Vodeći europski kuhari, stručnjaci za pića i sommelieri iz prestižnih europskih kulinarskih organizacija, ponovno su prepoznali prirodnu mineralnu vodu Studenac kao proizvod koji se izdvaja iznad konkurencije, ocijenivši ga s maksimalne tri zvjezdice.

Studenac je tako kao i prošle godine dobio maksimalne tri zvjezdice, a priznanje izvrsnosti dobili su i Studenac Naranča-kumquat te Studenac Limun-grejp s dvije zvjezdice, kao i Podravka pasirana rajčica i Podravka sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom, dok oznaka Superior Taste Award ove godine pripada i Podravkinoj sjeckanoj rajčici s maslinama i češnjakom, Pikant kobasici te Pilećoj pašteti, koje su dobile po jednu zvjezdicu.

“Iznimno smo ponosni što Studenac ovu titulu nosi od 2010. godine te je i ove godine nagrađen s maksimalne tri zvjezdice za izvrsnost okusa na tom prestižnom natjecanju. Međutim, želim naglasiti kako nam dodatno zadovoljstvo daju i ostali naši nagrađeni proizvodi koji su u teškoj konkurenciji od 1239 internacionalnih proizvoda osvojili dvije ili pak jednu zvjezdicu. To nam je potvrda izvrsnog inovativnog rada te nam svakako daje dodatnu motivaciju u daljnjem radu i razvoju još boljih proizvoda”,  naglasila je Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke prilikom preuzimanja ovih vrijednih priznanja.