SHAPE 2016_teaser2_jpeg-01Nastavljajući svoju dosadašnju praksu zapošljavanja, Podravka kroz natječaj “SHAPE your future with a heart” ponovno pruža mogućnost zaposlenja mladim, visokoobrazovanim ljudima.

Kroz program zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika Podravka omogućuje mladim stručnjacima vrhunskih potencijala i kompetencija početak njihove karijere na pripravničkim pozicijama u ovoj uspješnoj prehrambenoj kompaniji.

Ove godine Podravka će zaposliti magistre ekonomije, matematike, novinarstva, prava, prometa te farmacije. Osim toga, zaposlit će se i magistri inženjeri prehrambenog inženjerstva, agronomije, strojarstva, elektrotehnike te specijalisti zaštite na radu (zaštita od požara).

“Zapošljavanje mladih i ulaganje u razvoj njihovih karijera, ulaganje je i u budućnost kompanije. Važno je da i velike kompanije preuzmu dio odgovornosti te da svi zajedno doprinesemo smanjenju stope nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj. Ponosni smo što je upravo Podravka mjesto gdje mladi ljudi stječu svoje prvo radno iskustvo te im se nudi prilika i za razvoj njihove karijere u našim tvrtkama diljem svijeta”, naglasio je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Svi kandidati prolaze standardni selekcijski postupak pri zapošljavanju, a on uključuje provjeru podataka iz životopisa, psihologijsko testiranje, test engleskoga jezika te psihologijski intervju. 25 kandidata koji se u procesu selekcije pokažu najboljima bit će odabrani za novu, 5. generaciju Podravkinih SHAPE pripravnika.

Odabrani pripravnici prolaze kroz strukturirani pripravnički program u trajanju od 10 mjeseci gdje u specijalističkom dijelu uz vođenje mentora i odrađivanje različitih radnih zadataka produbljuju postojeća i usvajaju nova stručna znanja, dok u općem dijelu pripravništva razvijaju kompetencije i vještine koje na fakultetima nisu imali prilike razvijati. Takav program i praćenje njihovog razvoja omogućava im brže upoznavanje s kompanijom i kraće vrijeme potrebno od ulaska u kompaniju do početka samostalnog odrađivanja radnih zadataka.

Natječaj traje do 11. rujna, a obrazac za prijavu i dodatne informacije o SHAPE programu nalaze se na  linku.

Inače, pripadnici prve generacije SHAPE pripravnika svoje su radno mjesto u Podravki pronašli 2012. godine i ostvarili brojne uspjehe u poslovanju. Kroz do sada četiri provedena SHAPE programa u Podravki je zaposleno stotinjak visokoobrazovanih mladih ljudi.