Uprava koprivničke Podravke je na danas održanoj sjednici donijela odluku o pokretanju postupka pripajanja ovisnog društva s ograničenom odgovornošću Danica d.o.o. Planirani rok za završetak provedbe potpune integracije je kraj rujna 2015. godine.

Iz Podravke pojašnjavaju kako ovim potezom nastavljaju s procesom provođenja mjera za povećanje poslovne efikasnosti.

“Odlukom o pripajanju naše mesne industrije Danica matičnom društvu, želimo ojačati fokus svih potrebnih resursa za aktivnosti na razvoju mesnog programa. Uvjereni smo kako mesni program Podravke ima potencijala za poboljšanje svoje tržišne pozicije i rast, a za to mu je potrebna podrška koju ćemo osigurati u okviru cjelovitog segmenta poslovanja Prehrane”, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Podravkina mesna industrija Danica posluje kao zasebni entitet već 20 godina. Nakon provedenih analiza poslovanja svih poslovnih programa u okviru Grupe Podravka, u tvrtki su utvrdili kako će se integracijom poslovanja Danice, odnosno mesnog programa u segment Podravka prehrane ostvariti bolji fokus na razvoj ovog programa te dodatne uštede u gotovo svim poslovnim procesima, a samim time stvoriti i pretpostavke za kvalitetnije upravljanje tim poslovnim programom.

Tijekom zadnje tri godine u Danici su provođene određene mjere restrukturiranja odnosno racionalizacije poslovanja te su poboljšani financijski pokazatelji poslovanja, a daljnje poboljšanje je, smatraju u Podravki, moguće ostvariti kroz potpunu integraciju mesnog programa u sustav Podravka prehrane.

Ovim pripajanjem namjera je unaprijediti razvoj proizvodnog programa mesnih konzervi i prerađevina od mesa kao i generirati dodatna sredstva za jačanje konkurentske pozicije ovog proizvodnog programa na sve zahtjevnijem tržištu, zaključuje se u priopćenju.