Podravka je povodom Dana Europe i početka 20. Porina u Opatiji organizirala “EU – Brunch” – druženje glazbenika, diplomata i kvarnerskih uglednika pod motom “Okusi za sve jezike”, izvijestili su iz ove prehrambene tvrtke.

Na terasi Tamaris Grand Hotela 4 opatijska cvijeta, Podravkini promotori kulinarstva su zajedno s poznatim hrvatskim glazbenicima, diplomatima i kvarnerskim uglednicima za uzvanike pripremili karakteristična jela iz različitih zemalja Europske unije, u kojima su uživali svi posjetitelji 20. jubilarnog Porina.

Današnji događaj podržali su i Anica Matzka-Dojder, članica bečkog parlamenta, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, te poznati glazbenik Neno Belan koji danas održava veliki koncert, dar Podravke i Porina građanima i gostima Opatije povodom Dana Europe.

“Ljubav prema gastronomiji i glazbi oduvijek se odlično nadopunjuju i čine neizostavan dio svakog ugodnog prijateljskog druženja. Upravo na takav način i uz dašak svake od zemalja europske obitelji kojoj ćemo uskoro pripadati, željeli smo obilježiti ovogodišnji Dan Europe”, rekla je Marinka Akrap, direktorica korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

Pokretanjem velike edukativne kampanje “Okusi za sve jezike”, čiji je pokrovitelj Ministarstvo vanjskih i europskih poslova a koja je predstavljena ovaj tjedan, Podravka je odlučila ulazak Hrvatske u Europsku uniju obilježiti nizom aktivnosti.

Ovom će se kampanjom usmjerenom prema građanima obilježiti skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju, s naglaskom na cjeloživotno obrazovanje i učenje stranih jezika te promoviranjem kulinarske kompetentnosti kroz Podravkine marke proizvoda koje su već dugi niz godina prisutne na europskim tržištima, zaključuje se u priopćenju.