podravka-kokosja-juhaPodravkina Kokošja juha s tjesteninom proglašena je najboljom juhom na tržištu Rusije i to prema nezavisnom istraživanju najgledanijeg televizijskog kanala Pervi Kanal.

Naime, tamo se prikazuje emisija kojoj je cilj educiranje potrošača o proizvodima FMCG-a, a koji su dostupni na policama trgovačkih lanaca Rusije, izvijestili su danas iz koprivničke kompanije.

Riječ je o istraživanju u segmentu juha u vrećici provedenom tijekom travnja, a Podravkina Kokošja juha s tjesteninom 62 g proglašena je najboljom juhom na tržištu Rusije i to u iznimno jakoj domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. Time je opravdala status koji ima u Ruskoj Federaciji, apsolutnog lidera u prodaji (prema podacima MEMRB-a).

U Rusiji se Podravkine juhe prodaju više od 40 godina, a svojom kvalitetom, originalnom recepturom i tradicijom osvojile su povjerenje brojnih potrošača, ističu iz Podravke.

Dodaju pritom kako je tvrtka “kontinuiranim naporima u marketingu i prodaji u protekle tri godine udvostručila svoj tržišni udio u segmentu juha u vrećicama na tržištu Rusije.”

Podravka na ruskom tržištu trenutačno prodaje 13 različitih vrsta juha od kojih su mnoge razvijene isključivo za to tržište (šči, boršč, harčo i dr.), a posebno valja naglasiti da su Podravkine juhe krajem prošle godine (prema podacima MEMRB-a) postale i ukupni tržišni lider u gradu Moskvi.