podravka-koser-largeAjvar, Pinđur, senf, krastavci, grah, grašak, mrkva, cikla, miješana salata i paprika proizvodi su Podravke odsad s oznakom Košer

Židovska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj dodijelila je danas Podravki certifikat Košer i to za proizvodnju senfova te pasteriziranog i steriliziranog povrća. Riječ je o proizvodima Podravkine tvornice Kalnik, a ugovor su potpisali član Uprave Podravke Miroslav Repić i glavni rabin dr. Kotel Da-Don, priopćeno je danas iz koprivničke kompanije.

Proizvodnja Košer hrane podrazumijeva strogu kontrolu sirovina, dobavljača te nadziranje cjelokupnog procesa proizvodnje.

PrintPodravka već ovih dana počinje proizvodnju po Košeru, a proizvodi za koje posjeduje certifikat imat će na ambalaži njegovu aplikaciju. Inače, potražnja za Košer proizvodima u svijetu raste po stopi od 15 posto godišnje i to ne samo zbog vjerskih uvjerenja, podsjećaju iz kompanije.

Na policama trgovina uskoro će se s oznakom Košer naći Podravkini proizvodi: Ajvar, Pinđur, senf, krastavci, grah, grašak, mrkva, cikla, miješana salata i paprika.