Poljoprivrednicima se isplaćuje oko 150 mln eura potpora

Iz Ministarstva još najavljuju da će se, sukladno dinamici odobravanja, u ožujku i travnju nastaviti isplate proizvodno vezanih potpora

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je na račune poljoprivrednika započela isplata preostalog dijela potpora za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te mlade poljoprivrednike i za Mjeru 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima, ukupno vrijednog 149,8 milijuna eura.

U isplati predujma odnosno 70 posto ukupnog odobrenog iznosa potpore, koja je provedena u studenome 2022. godine, potporu je primilo 101.637 poljoprivrednih gospodarstava u visini od 221,7 milijuna eura, podsjećaju iz Ministarstva.

Dodaju i da će se kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima ove će isplatiti više od 370 milijuna eura, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2022. godini.

Iz Ministarstva još najavljuju da će se, sukladno dinamici odobravanja, u ožujku i travnju nastaviti isplate proizvodno vezanih potpora (tov junadi, krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće i povrće, šećerna repa, krmno proteinski usjevi), potpora za osjetljive sektore (maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače, izvorni i zaštićeni kultivari) i preostale IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 11 Ekološki uzgoj, Mjera 14 Dobrobit životinja). (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTop 10 globalnih potrošačkih trendova u 2023.
Sljedeći članakTOP brendovi – Trendovi: U stalnom dosluhu s publikom