OstaloICT & FinTechPonovno predstavljanje poznatog Visa brenda

Ponovno predstavljanje poznatog Visa brenda

Predstavljajući ‘Meet Visa‘, globalna tehnološka tvrtka za platni promet danas je predstavila početnu fazu evolucije brenda te istaknula raznolike mogućnosti svoje mreže i predanost omogućavanju globalne ekonomske inkluzije. Usko usklađena s poslovnom strategijom tvrtke, ova faza uključuje početak dinamične globalne marketinške kampanje i prvi pogled na modernizirani izgled poznatog Visa brenda.

Prije više od 60 godina, kad je Visa osnovana, malo je tko mogao zamisliti svijet bez gotovine i čekova. Utemeljiteljska vizija Vise uvođenja sigurnije, pouzdanije i prikladnije valute u digitalnom obliku započela je jednostavnim pitanjem: Što ako novac postane potpuno elektronički? Danas Visa i dalje predviđa budućnost digitalne trgovine, pružajući pristup putem svoje sigurne globalne mreže koja radi za sve i svugdje.

“Ljudi misle da ‘poznaju’ Visu. Potrošači i tvrtke vjeruju u snagu ta četiri slova i vide ih kad otvore novčanik, plate trgovcu, uđu u trgovinu ili plate putem interneta. Ono što oni ne vide je kako ta četiri slova upravljaju najdinamičnijom mrežom ljudi, partnerstva i proizvoda”, rekla je Lynne Biggar, izvršna potpredsjednica i glavna direktorica marketinga u kompaniji Visa. “Naša misija je osigurati da Visa znači puno više nego platna kartica i da se na nju gleda kao na pouzdanu mrežu koja pokreće razvoj trgovine.”

Dok nastavlja oblikovanje fizičkih i digitalnih transakcija kreditnom ili debitnom karticom, Visa omogućuje jednostavno te učinkovito kretanje novca. Tvrtka koja se temelji na omogućavanju ekonomske inkluzije, upravlja Visa mrežom koja povezuje 3,6 milijarde vjerodajnica, više od 70 milijuna trgovačkih lokacija, desetke tisuća partnera i godišnje bilježi više od 11 bilijuna američkih dolara transakcija. Samo tijekom posljednjih pet godina, Visa je uložila 9 milijardi dolara u tehnologiju kako bi oblikovala budućnost trgovine, pružajući diferencirani skup proizvoda, usluga i pogodnosti. Visina mreža pruža “honorarcima” fleksibilnost da prime plaću u stvarnom vremenu, olakšava plaćanja osobama koje sad mogu slati i primati novac između milijardi kartica i računa širom svijeta, a velika korporativna plaćanja obavljaju se jednostavno i između zemalja.

Prikazujući opseg Visinih mogućnosti, početni elementi evolucije Visa brenda uključuju:

‘Meet Visa’ filmovi ističu snagu mreže. Produciran od strane Visine globalne kreativne agencije Wieden + Kennedy, kratki film u režiji Malika Hassana Sayeeda poziva svijet da upozna Visu (Meet Visa) – mrežu koja radi za sve. Uz uvodni film, produciran je niz kraćih filmova i fotografija koji pokazuju veličinu i raznovrsnost Visa mreže koja omogućuje pristup i olakšava trgovinu stvarnim ljudima na stvarnim mjestima širom svijeta. Uz Sayeeda, Visa je također surađivala s fotografkinjom Camillom Falquez i argentinskim redateljskim timom Pantera & Co. – Brianom Kazezom, Patom Martinezom i Franciscom Cantonom – kako bi što bolje prikazali trenutke kao što su:

  • pronalaženje fleksibilnosti u načinu plaćanja
  • lokalne trgovce s globalnim prodavačima
  • rad na budućnosti u kojoj se pomoću kriptovaluta mogu kupiti super stvari
  • podršku u tranziciji povremenih honorarnih poslova u svjetski poznata radna mjesta

Identitet novog brenda Visa simbolizira promjene. Visa se dugo zalaže za povjerenje, sigurnost, prihvaćanje i inkluziju. Te temeljne vrijednosti, uz cilj da svima omogući pristup globalnoj ekonomiji, izrazit će se kroz modernizirani, dinamični vizualni identitet brenda, kreiran u partnerstvu s vodećom svjetskom brending tvrtkom Mucho. Kampanja “Meet Visa” pruža prvi pogled u evoluirani vizualni identitet brenda koji će se implementirati kasnije ove godine, a sadrži osvježene boje za još bolji digitalni učinak, jedinstven font kreiran za optimalno digitalno iskustvo i ažurirani brend simbol dizajniran je kako bi pokazao svrhu organizacije.

Tijekom 2021. godine novi identitet robne marke Visa postat će vidljiv u svih 200+ zemalja i teritorija u kojima Visa posluje i sadržavat će primarnu poslovnu strategiju tvrtke koja obuhvaća:

  • plaćanja potrošača, usredotočujući se na širenje pristupa mreži i tranziciju 17 bilijuna dolara potrošenih u gotovini i čekovima u sferu digitalnog plaćanja.
  • nove tokove plaćanja, uključujući osobne prekogranične transakcije i niz usluga s dodanom vrijednosti koje pomažu tvrtkama svih veličina prepoznati nove mogućnosti rasta te održavanje misije da Visu učinimo najsigurnijom, najotpornijom i najpouzdanijom mrežom.
  • raznolikost ponuda i rješenja kroz rastuća partnerstva s fintech kompanijama i etabliranim brendovima kao i kvalitetne odnose s vladama širom svijeta i inovativnu tehnologiju izgrađenu za budućnost.

“Kroz evoluciju brenda pokazujemo hrabru ambiciju Vise kroz prikaz onoga za što se zalažemo i čemu težimo”, nastavila je Biggar. “S ponovnim otvaranjem svijeta i novcem koji se sve više koristi na nove načine, nema boljeg vremena za pokazivanje posla koji radimo i utjecaja koji brend s ciljem ima na napredak pojedinca, tvrtke i gospodarstva.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...