konzum-trgovina-thumb-ftdKonzum je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod u iznosu od 10,2 milijarde kuna, što je porast za 6,2 posto

Trgovački lanac Konzum u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 170,1 milijun kuna neto dobiti, što je povećanje za 6,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Po podacima iz računa dobiti i gubitka, Konzum je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod u iznosu od 10,2 milijarde kuna, što je porast za 6,2 posto, dok su istodobno ukupni rashodi, u iznosu od 9,9 milijardi kuna, porasli za 6,4 posto.

Kako se napominje u bilješkama izvješća, Konzumu je u ožujku ove godine pripojeno društvo Japetić iz Jastrebarskog, koje je bilo u stopostotnom vlasništvu Konzuma.

“Zahvaljujući trajnom ulaganju u konkurentnost ponude i usluge, te povećanju prodajnih kapaciteta, Konzum je zadržao poziciju lidera na tržištu”, navodi se u međuizvještaju poslovodstva.

Uprava Konzuma u međuizvještaju također navodi kako je ostvareni promet u prvih devet mjeseci od 11,1 milijarde kuna u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porastao za 7 posto, “što je u situaciji sveprisutne ekonomske krize, izuzetan uspjeh.

Ostvareni prihodi od prodaje robe u istom razdoblju iznose 9,2 milijarde kuna, što je također rast za sedam posto.

Omjer između maloprodaje i veleprodaje, kako se navodi, neznatno se promijenio, tako da maloprodaja predstavlja 72 posto ukupne prodaje.

Konzum je u trećem tromjesečju povećao prodajne kapacitete za 3.987 četvornih metara te raspolaže s ukupno 294.413 kvadrata prodajnog prostora.

“Kontinuirano se radi na smanjenju troškova i povećanju efikasnosti poslovanja kroz razvoj informatičke podrške i edukaciju zaposlenih, što nam je osiguralo solidan poslovni rezultat u vidu 170 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja”, navode iz poslovodstva Konzuma.

Iz Konzuma također ističu kako u posljednjem tromjesečju planiraju dodatno obogatiti ponudu, ojačati konkurentnost i unaprijediti poslovne procese te tako ostvariti zadane poslovne rezultate za ovu godinu.

Trgovački lanac Konzum je krajem rujna ove godine imao 12.707 zaposlenih. (H)