ozujsko-120-packshot120 godina Ožujskog piva uz jedinstveno jubilarno pivo

U povodu obilježavanja 120 godina recepture Ožujskog piva lansirano je posebno rođendansko pivo Ožujsko 120.

Ožujsko 120 je lager pivo crvenkasto-zlatne boje i baršunastog okusa zahvaljujući trima specijalnim vrstama slada, uključujući tradicionalni njemački slad, te rijetkim vrstama hmelja.

U pripremi ovog piva upotrebljavana je velika količina aromatičnog hmelja koji je iznimno cijenjen kod pivara jer, osim što daje ugodnu gorčinu, pridonosi balansu aroma u pivu. Tako je u pivu Ožujsko 120 upotrijebljen i saaz, najcjenjeniji aromatski hmelj podrijetlom iz Češke.

Rođendansko izdanje Žuje ima iznimno bogatu i gustu pjenu zahvaljujući specijalnim vrstama slada, ali i posebnom tradicionalnom procesu proizvodnje koja se mora održavati zimi.

U 19. stoljeću bilo je uvriježeno mišljenje kako je pivo iz mjeseca ožujka najbolje jer je polako odležavalo na niskim temperaturama, dok se u ostalim mjesecima pivo u tadašnje doba hladilo ledenim blokovima. Upravo je ovakvo mišljenje iz 19. stoljeća dalo ime omiljenom domaćem pivu, koje je nazvano po mjesecu ožujku.

Ožujsko 120 je pivo koje svojim bogato crveno-zlatnim izgledom i jedinstvenim okusom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Proizvedeno je složenim procesom proizvodnje iz najkvalitetnijih sastojaka kako bi svi ljubitelji vrhunskog piva nazdravili u povodu 120 godina svoje omiljene Žuje.

Ožujsko 120 dostupno je u maloprodaji krajem veljače 2012. po minimalnoj preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6,26 kuna.