hgspot-trgovina-ftd“Ovih dana očekuju se i potpisi zadnjih vjerovnika tj. PBZ-a, Erstea te Raiffeisena koji su pismeno potvrdili da će potpisati”, izjavio je suosnivač i predsjednik Uprave HGspota Saša Lončar

Microline je u četvrtak na Trgovačkom sudu u Sisku povukao zahtjev za stečaj tvrtke HGspot, priopćeno je u petak iz HGspota.

U zadnjih šezdesetak dana HGspot je uspio pokrenuti trgovine u Zagrebu, Splitu i Vinkovcima te je uspostavio dobre odnose s IT dobavljačima. Paralelno se rješavaju i odnosi s vjerovnicima. Tako je potpisan “stand still” sporazum s većim dijelom vjerovnika, a očekuje se i potpisivanje takvog dokumenta s ostalim vjerovnicima.

“Ovih dana se očekuju potpisi zadnjih vjerovnika tj. PBZ-a, Erstea te Raiffeisena koji su pismeno potvrdili da će potpisati”, izjavio je u priopćenju suosnivač i predsjednik Uprave Saša Lončar. Dodatni poticaj tome su dobri rezultati ostvareni u prodaji od ponovnog otvaranja trgovina.

Lončar je istaknuo kako je proteklo razdoblje pokazalo da je Uprava u mogućnosti zadržati poslovanje i u teškim uvjetima što je dalo poticaj prihvaćanju program koji je pripremljen zajedno s KPMG-om. “Suština tog programa je da svi veliki vjerovnici pretvore potraživanja u dionice čime tvrtka dobiva financijsku sigurnost za nastavak poslovanja”, pojasnio je.

Istaknuo je kako je svim vjerovnicima otvoreno prezentirano stanje tvrtke te je time dobiveno njihovo povjerenje. Prethodna Uprava u tome nije uspjela te je zbog toga i došlo do blokade računa te prijedloga stečaja, zaključio je Lončar koji u  sljedećem razdoblju očekuje daljnje jačanje pozicije na tržištu i povratak na udjel koji je HGspot imao prije krize. (Bankamagazin)