Uspješno završena akcija Lidla i Caritasa “Pomagati je lako”

lidl-caritas-akcija-za-kucu-vukomerec-plakat-largeU humanitarnu akciju uključilo se oko 10.000 kupaca od čijih je priloga prikupljeno i donirano više od 4000 Lidlovih pakiranja humanitarne pomoći

Humanitarna akcija trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije “Pomozimo zajedno – pomagati je lako!” polučila je uspjeh potaknuvši veliki broj građana Zagreba da sudjeluju u prikupljanju pomoći za štićenice i štićenike Caritasove “Kuće u Vukomercu”.

Iz ovog diskontnog trgovca ističu kako su u periodu trajanja akcije, od 5. rujna do 2. listopada, u devet Lidlovih trgovina na području grada Zagreba (Oreškovićeva, Donje Svetice, Jankomir, Prečko, Nova cesta, Oranice, Lanište, Dubrava i Sesvete), kupci na izlasku iz trgovine mogli izdvojiti živežne namirnice u za to posebno pripremljene košare, a prikupljeni proizvodi donirani su za pomoć djeci koja dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice.

“U četiri tjedna trajanja akcije, Lidl i više od 10.000 kupaca donirali su zajedno ukupno više od 4000 pakiranja raznih proizvoda, uglavnom osnovnih živežnih namirnica kao što su brašno, tjestenina, riža, mlijeko, ocat, čokolade, čajevi, juhe, ručnici, maramice, sapuni i ostale higijenske potrepštine. Nakon završetka akcije, Lidl je dodatno donirao određenu količinu proizvoda”, ističe se u priopćenju.

“Kuća u Vukomercu” je projekt kojim Caritas pomaže obiteljima s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom liječenja njihove teško bolesne djece u zagrebačkim bolnicama. Riječ je o roditeljima koji nerijetko i posljednji novac daju za liječenje djece te im je jedina mogućnost da budu uz dijete – obraćanje Caritasu.

Kuća je opremljena svim potrebnim sadržajima, a korisnicima je omogućeno besplatno stanovanje, prehrana, higijenski pribor, odjeća, obuća, savjetovanje i psihosocijalna potpora.

Projekt nije u sustavu socijalne skrbi, već je izraz društvene odgovornosti i karitativne solidarnosti s potrebitima u nevolji. Izvori financiranja projekta su vlastita sredstva, donacije građana, Grad Zagreb i Lidl Hrvatska.

U tijeku jedne kalendarske godine smještaj u kući pronađe oko 70 obitelji, a ostvari se oko 7000 noćenja. Zbog velikih potreba za ovom vrstom pomoći kuća je popunjena tijekom cijele godine, pojašnjava se u priopćenju.

Vodstvo Caritasa i predstavnici Lidla u ponedjeljak (10. listopada) u 13 sati svečano će označiti završetak ovog uspješnog projekta, simboličnom primopredajom dodatne donacije Lidl Hrvatska.

Prethodni članakPovučen zahtjev za stečaj HGspot-a
Sljedeći članakTempranillo La Mancha: “Vinski Cervantes” na hrvatskom tržištu