Predsjednik Josipović svečano otvorio ZWGW

Predsjednik RH prof. dr.sc. Ivo Josipović svečano je otvorio drugi po redu Zagreb Wine Gourmet Weekend pred mnoštvom uzvanika u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU.

Otvarajući Zagreb Wine Gourmet Weekend Predsjednik Josipović je kazao kako su vino i kulinarstvo sami po sebi važan gospodarski sektor, a kako u kombinaciji s turizmom i kulturom predstavljaju pravi hrvatski brend.

“Siguran sam da će i Zagreb Wine Gourmet Weekend biti značajan i važan doprinos razvoju hrvatskog vinarstva, turizma pa i kulture općenito, da će biti snažan promotor Hrvatske u svijetu”, istaknuo je Josipović.

Na svečanom otvorenju okupljenima se uz Predsjednika obratio i ministar turizma Darko Lorencin te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uz direktora festivala Dražena Lazića i Danielu Roguljić Novak, članicu Uprave Zagrebačke banke, partnera festivala koji se održava 19. i 20. travnja u prostoru Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

Nakon službenog otvorenja Predsjednik i ministri u pratnji organizatora obišli su festivalski prostor te kušali neke od izloženih proizvoda čak 150 proizvođača koji će se tijekom dva dana festivalska dana predstaviti na ZWGW-u. Iako domaći izlagači čine većinu, više od trećine izlagača na festivalu su inozemni izlagači koji uglavnom svoje proizvode premijerno predstavljaju u Hrvatskoj.

Festival ne čini samo izlagački program, već je upotpunjen brojnim tematskim degustacijama sa svjetski značajnim vinarima i vinima, cooking show radionicama, aktualnim panelima, filmskim premijerama, izložbama i večernjim programom, koji čine Zagreb Wine Gourmet Weekend jedinstvenim festivalom u regiji.

Prethodni članakDelhaize prodao poslovanje u Albaniji
Sljedeći članakDukat na Zelenom zadatku u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu