Zlatko Bazianec, jedan od vodećih poslovnih savjetnika te Partner i rukovoditelj hrvatskog ureda tvrtke Deloitte, najveće svjetske tvrtke za pružanje profesionalnih usluga (revizije te poreznog, financijskog i poslovnog savjetovanja), preminuo je iznenada u 48. godini života, prenosi lider.hr.

Hrvatsko gospodarstvo je njegovim odlaskom ostalo bez vrhunskog ekonomskog stručnjaka i pouzdanog savjetnika mnogim poduzećima i institucijama. Bliski suradnici poznavali su ga kao osobu visoke kreativnosti, blage naravi i vedrog duha, te nevjerojatne energije i bezrezervnog angažmana u svakom poslu kojega se prihvatio.

Kao rukovoditelj Deloitteovog zagrebačkog ureda proaktivno se brinuo o svim aspektima razvoja poduzeća – od profesionalnog razvoja zaposlenika i konkretnog doprinosa društvu, do osiguravanja stabilnog rasta i uvođenja inovativnih ideja u svakodnevno poslovanje. Bio je taj koji je stvarao vrijednost za gospodarstvo, zajednicu i kolege.

Zlatko je veliki trag ostavio i izvan Hrvatske, sudjelujući u brojnim projektima za međunarodne klijente u zemljama EU te jugoistočne Europe. Bio je priznati međunarodni stručnjak u području unaprjeđenja upravljanja lancem opskrbe, te izrade strategije rasta i restrukturiranja tvrtki.

Prije svega, Zlatko je bio suprug pun ljubavi i ponosan otac 4 djevojčice, velikodušan i pouzdan prijatelj.

Zlatko Bazianec sudjelovao je u brojnim projektima za međunarodne korporacije i institucije u zemljama EU, osobito u zemljama jugoistočne Europe. Specijalizirao se za strategije, restrukturiranja, unaprjeđenje upravljanja lancem opskrbe u prehrambenoj industriji, energetici te metaloprerađivačkoj industriji. Osim toga, tijekom karijere se specijalizirao i za projekte spajanja i preuzimanja, strategije rasta i digitalizacije poslovanja tvrtki.

Prije no što se pridružio Deloitteu, Zlatko je bio na poziciji potpredsjednika u Kearneyu sa sjedištem u Ljubljani. Ondje se bavio konzultantskim projektima te razvojem poslovanja u istočnoj i jugoistočnoj Europi. U Kearneyu bio je član globalne ekspertne skupine zadužene za restrukturiranje, operacije i nabavu. Prije toga radio je kao savjetnik i voditelj Euro Info centra pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te je vodio projekte Europske komisije.

Stekao je diplomu MBA na Bledskoj visokoj školi za menadžment (IEDC – Bled School of Management) i diplomu Magistra financija na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te se tijekom rada usavršavao u različitim temama kao što su primjerice High Performing Leadership na IMD Business School Lausanne. (Lider)