Prihod Ferrera porastao na 11,4 milijarde eura

Dobit tvrtke u prošloj je godini porasla za 4,3% na 703 milijuna eura uz profitnu maržu od 6,2%

Talijanska konditorska kompanija Ferrero u financijskoj godini koja je završila 31. kolovoza 2019., zabilježila je prihod od 11,4 milijarde eura, što je 6,2% više u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtka je ostvarila gotovo 8,1 milijarde eura prihoda samo u Europi, ponajviše u Njemačkoj i Francuskoj, dok je 3,3, milijarde eura ostvarila izvan Europe, pri čemu prednjači tržište SAD-a.

Rast prihoda najviše je ostvaren zahvaljujući proizvodima poput Nutelle, Ferrero Rochea, Kinder Buena, ali i novim proizvodima kao što su Nutella i Kinder keksi, lansiranima na nekoliko tržišta. Podaci o prodaji Nutella keksa odnose se na razdoblje od svibnja do kolovoza 2019. godine kada su bili u prodaji samo u Francuskoj.

Dobit tvrtke u prošloj je godini porasla za 4,3% na 703 milijuna eura uz profitnu maržu od 6,2%. Grupa je u širenje proizvodnih kapaciteta i u novu opremu u Italiji, Njemačkoj, Kanadi, Poljskoj i Belgiji investirala 663 milijuna eura.

Također, dovršila je izgradnju novog sjedišta u Luksemburgu kao i preuzimanje portfelja brendova tvrtke Kellog, uključujući Keebler, Famos Amos kekse, Mother’s i Murry i Little Brownie Bakers. Nakon uspješnog plasmana Nutella keksa u Francuskoj i Italiji, u travnju ove godine Grupa Ferrero planira proizvod plasirati i na njemačko tržište.

Kompanija je do 26. siječnja 2020. godine prodala više od 17,5 milijuna paketa Nutella keksa, a u pogonu u Balvanu povećala je proizvodnju za 30% od 1. veljače 2020. godine. Nutella keksi zauzimaju 15% talijanskog tržišta vrijednog 1,2 milijarde eura.