Spar Mađarska zabilježio je vrlo pozitivnu godinu unatoč izvanrednim izazovima izazvanim pandemijom, a cjelogodišnja je prodaja tvrtke dosegla 2,1 milijardi eura što je 8,7 posto više u odnosu na 2019., prenosi portal esmmagazine.com. Tvrtka je otvorila 500 novih radnih mjesta čime se broj ukupno zaposlenih popeo na više od 14.000.

Najvažniji događaji prošle godine bili su proširenje nekoliko logističkih centara, poboljšanja unutar maloprodajne mreže i akvizicija mesne industrije iz Perbála u studenom.

Spar Mađarska uložio je 78,3 milijuna eura u jačanje poslovanja. Krajem prošle godine u mreži Spara Mađarska nalazi se 588 prodavaonica različitih formata koji uključuju trgovine koje posluju pod brendom Interspar i Spar, outlete i neovisne trgovine.

Maloprodajni je lanac svom portfelju dodao dva Spar supermarketa i dvije trgovine Spar City te je također modernizirao 14 postojećih prodajnih mjesta. Mreži se pridružio 21 neovisan trgovac te se njihov broj popeo na 207. Ovaj je format ostvario promet od preko 182 milijuna eura, a zapošljava gotovo 1.800 osoba.

Online Shop
Online trgovina Spara Mađarska, pokrenuta 2019., trenutačno je na raspolaganju za više od dva millijuna Mađara. Zahvaljujući porastu potražnje, kompanija je povećala broj članova tima zaduženih za e-commerce na 144 te organizirala više dostavnih punktova.

U 2020. Spar Mađarska donirao je više od 500.000 eura različitim društvenim organizacijama, a visoko na listi prioriteta kompanije je i održivost s fokusom na smanjenju plastičnog otpada. Spar također potiče kupce na održivije ponašanje jer im pruža informacije o održivom stilu života, održivom prijevozu i potiče ih da procijene učinak svog ekološkog otiska.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!