tommy-midiZnačaj domaćeg proizvoda s malih OPG-ova i zadruga već je davno prepoznao hrvatski trgovački lanac Tommy, koji plodove njihovog rada već dugi niz godina nudi na policama svoje maloprodajne mreže.

U isticanju važnosti autohtonog domaćeg proizvoda, jaku je potporu našao u najvećoj dalmatinskoj medijskoj kući Slobodnoj Dalmaciji.

Njihova je suradnja iznjedrila zajedničkim medijskim projektom, rezultiranim nizom reportaža s brojnih dalmatinskih lokaliteta.

One su u žarište pažnje postavili našeg domaćeg čovjeka, hrabrog vizionara koji je svoje znanje, tradiciju, iskustvo predaka uvezao u svakodnevni rad na zeleno-modroj brazdi.

A sve s ciljem isticanja važnosti rada i stvaranja kvalitetnih prehrambenih artikala, koji svoje mjesto lako i brzo pronalaze u lancu Tommyjevih dućana.

Tommy je uz pomoć supartnera Slobodne Dalmacije na stranicama ovog dnevnika donio vrlo zanimljiv serijal od 12 živopisnih priča s dalmatinskih OPG-ova, iz zadruga, tvrtki, čiji djelatnici svakodnevno rade na stvaranju svježeg proizvoda. I ovo je još jedan obol u propagiranju i jačanju sve-hrvatskog projekta pod nazivom Kupujmo domaće.

Uz Tommy pojačanog i konkretnim primjerom poticanja domaćeg proizvođača i stvaranju osiguranog tržišnog zaleđa  za plodove  njihova rada, kao ključne karike u aktivnom konkuriranju uvoznim, možda jeftinijim, ali svakako ne i kvalitetnijim inačicama.