Peter JagodicMondelēz International, globalni proizvođač potrošačkih brendova poput Milka čokolade, Oreo keksa, Jacobs kave i Trident žvakaćih guma, najavio je promjenu rukovodstva u poslovnoj jedinici zaduženoj za EAM regiju koja obuhvaća tržišta istočnoga Jadrana (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Albanija).

Naime, od 1. travnja 2015. Peter Jagodič postaje novi generalni direktor Mondelēz Internationala za istočno-jadransku regiju.

Nakon uspješnog napredovanja u kompaniji Mondelēz International (bivši Kraft Foods), kako u ulozi generalnog direktora za tržište Slovenije, tako i na brojnim odgovornim funkcijama u području prodaje, Jagodič nastavlja s radom na realizaciji jasnih ambicija vezanih uz razvoj poslovanja kompanije na tržištima EAM-a, kaže se u priopćenju.

“Mondelēz International je kompanija koja se razvija i sva tržišta istočno-jadranske regije pružaju velike mogućnosti za njen rast. Kao svjetski lideri u proizvodnji konditorskih proizvoda željeli bismo našim potrošačima u ovom dijelu svijeta i dalje svakodnevno pružati male ukusne trenutke zadovoljstva u vidu omiljenih brendova kao što su Milka, Toblerone, elVita i Barni”, istaknuo je novi generalni direktor Mondeleza EAM-a.

Neposredno prije imenovanja za generalnog direktora EAM-a, Jagodič je obavljao funkciju rukovoditelja prodaje za tržište Srbije i Bosne i Hercegovine i prokurista kompanije.

Mondelēz Internationalu se pridružio još 2009. godine, kao menadžer prodaje i direktor za tržište Slovenije.

Sa slovenskim timom postigao je odlične rezultate u području prodaje, kao što je povećanje tržišnog udjela čokoladi Milka s 44% na gotovo 57% u 2014. godini, pokretanje MDLZ brendova keksa i njihovo pozicioniranje kao vodećih keksa na tržištu za samo tri godine, ugovaranje novih poslova, poput suradnje s lancem diskont trgovina Aldi, a 2013. godinu, kao svoju posljednju cijelu godinu na ovoj poziciji, završava rastom neto prihoda za više od 17%.

Godine 2014. seli se s obitelji u Beograd, gdje preuzima kormilo prodaje na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine, a oslanjanjem na svoje petnaestogodišnje prodajno i marketinško iskustvo godinu završava zavidnim financijskim rezultatima i povećanjem neto prihoda u Srbiji za gotovo 18%, uvodeći sjajne novine, poput lansiranja Crispella u Srbiji, kojim postiže tržišni udio od 21%, odnosno ostvarivanja najvećeg tržišnog udjela keksa u prethodnom razdoblju od 9,4%.

Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Mariboru. Oženjen je i otac dvoje djece.

Prije dolaska u Mondelez, devet godina je radio u Henkelu, na brojnim pozicijama u području prodaje i marketinga u različitim državama, a karijeru u toj kompaniji zaokružuje na poziciji direktora prodaje za Sloveniju i Hrvatsku.